Julkaisemme kisojen ajan joka ilta jutun, jossa paketoimme päivän tapahtumat. Tänään vuorossa päivä numero 7.

MM-jäillä ei nähty torstaina suurempia yllätyksiä. Kaikissa neljässä ottelussa ennakkosuosikit pitivät pintansa.

Venäjä murskasi pirteästi tähän saakka esintyneen Tanskan peräti 10-1. Isäntämaa laittoi päälle todellisen myllyn jo ensimmäisessä erässä iskien taululle 3-0 lukemat. Venäjän tehomiehet Vadim Šipatšjov ja Artemi Panarin iskivät peräti viisi tehopistettä mieheen. (otteluraportti tästä).

Voiton ansiosta Venäjä nousi yhdeksään pisteeseen. Tšekki johtaa lohkoa kahden pisteen erolla Venäjään. Tanska puolestaan jatkaa kuudentena.

Saksa piinasi Kanadaa illan toisessa ottelussa kolmanteen erään saakka. Päätöserässä vaahteralehtipaidat kuitenkin osoittivat tasonsa ja takoivat kolme maalia. Lopputulokseksi kirjattiin Kanadan 5-2-voitto. Voiton myötä Kanada johtaa B-lohkoa Leijonia paremmalla maalierolla. (otteluraportti tästä).

Saksan tavoin myös Ranska piinasi isompaansa tänään, mutta tippui lopulta kyydistä. USA voitti Ranskan lukemin 4-0, vaikka ottelu pysyi maalittomana aina toisen erän puoliväliin saakka. Yhdysvallat harppasi voiton myötä kertaheitolla kolmen joukkueen ohi. Yksi tästä kolmikosta oli Ranska, joka putosi viidenneksi. Ranskalla on piste USA:ta vähemmän. (otteluraportti tästä).

Toisessa iltapäiväottelussa Tšekki ei jättänyt mitään palaa Norjalle. Tšekkiläiset takoivat taululle tylyt 7-0-lukemat. Voiton ansiosta Tšekki nousi yksin A-lohkon piikkipaikalle.

Ottelut torstaina 12.5

Tšekki -Norja 7-0
USA-Ranska 4-0
Kanada-Saksa 5-2
Venäjä-Tanska 10-1