Suomi pelaa tiistai-iltana B-lohkon päättävässä ottelussa Kanadaa vastaan. Ottelun panoksena on lohkon ykköspaikka. Lohkovoittaja saa puolivälierässä vastaansa Tanskan, kun taas kakkonen joutuu pelaamaan Venäjää tai Ruotsia vastaan.

Suomen Aleksander Barkov tietää, että pelistä Kanadaa vastaan tulee kaikkea muuta kuin helppo.

– Tietenkin me kaikki tiedämme, millainen ottelu meillä on edessämme. Meidän tulee olla valmiita ensimmäisestä minuutista alkaen, tai muuten siitä tulee hyvin vaikeaa. Vaikka olisimmekin valmiita, siitä tulee joka tapauksessa vaikeaa, mutta meillä on hyvät mahdollisuudet, Barkov sanoo Sportbox.ru-sivuston haastattelussa.

– Mielestäni molemmat joukkueet pelaavat korkealla tasolla, joten kenelläkään ei tule olemaan helppoa.

Puolustus korostuu Kanadaa vastaan

NHL:n Florida Panthersissa pelaava Barkov tuntee Kanadan joukkueen hyvin ja korostaa nimenomaan sen tehokasta hyökkäyspelaamista. Kanada on iskenyt kuuteen otteluun huimat 34 maalia.

– Heillä on erittäin hyvä hyökkäys ja jokainen hyökkääjä on kova maalintekijä NHL:ssä. Kanadan joukkueesta ei löydy huonoa pelaajaa – kaikki hyökkääjät ovat vaarallisia. Sen vuoksi meidän täytyy puolustaa erittäin hyvin ja samaan aikaan hyödyntää kaikki hyökkäysmahdollisuudet, Barkov kertoo Sportbox.ru-sivustolla.