Kanadassa on reagoitu vahvasti maan 0-4-häviöön jääkiekon MM-kisoissa. Toronto Sun -lehden mukaan Kanadan pelaajat odottivat innolla ottelua Suomea vastaan, mutta pelistä ei tullutkaan aivan odotetunlainen.

– Joukkueelle, joka oli jyrännyt MM-kisojen lohkovaiheen läpi ilman suurempia hikoiluja, sen piti olla ensimmäinen kunnon testi ennen mitalipelejä. Sen sijaan tiistain pelistä Suomea vastaan tulikin paljon kaivattu herätys, kirjoittaa Toronto Sunin Michael Traikos.

– Kanada oli voittanut edelliset pelinsä 5-1, 7-1, 8-0, 5-2, 5-0 ja 4-0. Silti joukkue, jolla on käytössään Connor McDavid, Taylor Hall, Corey Perry, Matt Duchene ja monia muita, löi tyhjää koko pelin ajan. Asiaa pahensi vielä se, että kuriton Kanada otti kuusi jäähyä Suomen kahta vastaan.

Kanadalla oli täysi työ Laineen kanssa

Traikos nostaa erityisesti Suomen joukkueesta esiin Patrik Laineen, vaikka Laine jäikin Kanada-ottelussa pisteittä.

– Voimakkaita NHL-pelaajia täynnä olevaa joukkuetta vastaan Laine oli vaikea hallittava Kanadan puolustukselle.

Kanadan turhautumista kuvasti Laineen ja Corey Perryn välillä nähty tilanne (katso video tilanteesta).

– Laine oli sellainen riesa hyökkäyspäässä, että Kanadan pelaajat vuorotellen menivät hänen peräänsä ja yrittivät saada häntä pois pelistä. Se melkein tapahtui, kun kapteeni Corey Perry liu’utti jalkaansa ja tönäisi Lainetta vaihtoon mennessään.

– Se näytti olevan ainoa asia, joka hidasti Suomen hyökkäystä, Traikos päättää kirjoituksensa.