Alkulohkon jälkeen on paikallaan makustella hieman ja olettaa Leijonien yltävän maailmanmestaruuteen käynnissä olevissa MM-kisoissa. Tämän jälkeen Suomea voisi kutsua todelliseksi jääkiekon suurvallaksi. Voittamalla MM-turnauksen Suomi yltäisi nimittäin historialliseen triplamestaruuteen ensimmäisenä maana jääkiekon historiassa. Tripla koostuu miesten maailmanmestaruudesta, U-20-mestaruudesta ja U-18-mestaruudesta.

Juniorit näyttivät mallia

Vuodenvaihteessa pelatuissa nuorten MM-kisoissa Nuoret Leijonat hurmasi hyökkäysvoittosella pelillään, joka siivitti Suomen lopulta mestaruuteen kotiyleisön edessä. Myöhemmin keväällä pelatuissa U-18-kisoissa Pikkuleijonat juhli maailmanmestaruutta lyötyään Ruotsin finaalissa lukemin 6-1. Kaikkien Leijona-fanien mieleen on painunut Jesse Puljujärven hattutemppu kyseisessä ottelussa.

Leijonat oikealla tiellä

Kolmannesta mestaruudesta puhuminen voi olla vielä ennenaikaista, mutta realistiset mahdollisuudet Leijonilla jättipottiin toden totta on. Tästä todisteena toimii seitsemän peräkkäistä voittoa ja alkulohkon vakuuttava maaliero 29-6. Leijonien kynsissä kakkoseksi jäivät muun muassa Pohjois-Amerikan kivikovat maat Kanada ja USA.

Kanadalla ja USA:lla tuplat

Alle 18-vuotiaiden MM-kisoja on pelattu vuodesta 1999 lähtien, jonka jälkeen mikää maa ei ole onnistunut voittamaan kaikkia kolmea turnausta. Kahta MM-kultaa on päässyt juhlimaan Kanada ja USA. Kanada voitti mestaruuden sekä U-18-kisoista että nuorten MM-kisoista vuonna 2008. USA toisti saman tempun vuonna 2010.