Leijonat kärsi kirvelevän tappion Ruotsille, ja ajautui lähes varmasti ulos World Cupin jatkopeleistä. Ruotsi oli Leijonia parempi lukemin 2-0.

Leijonien eteneminen välieriin vaatisi murskavoittoa Venäjästä ja Ruotsin voittoa varsinaisella peliajalla Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden joukkueesta.

Ottelun avauserä oli maaliton. Leijonat aloitti ottelun mallikkaasti, ja oli ottelussa hyvin mukana koko avauserän. Maalinteossa Suomi ei kuitenkaan onnistunut, vaikka Teuvo Teräväinen pääsi yrittämään Henrik Lundqvistin ohittamista kaikessa rauhassa lähietäisyydeltä.

Myös Ruotsilla oli loistava maalintekopaikka. Tuukka Rask kuitenkin torjui Gabriel Landeskogin puolittaisen läpiajon.

Ruotsi paransi toiseen erään

Ruotsi nosti tasoaan toiseen erään. Tre Kronor siirtyi ottelussa 1-0-johtoon erän puolivälin tienoilla. Maalin viimeisteli Anton Strålman Henrik Sedinin hienosta syötöstä.

Erän lopussa Leijonilla oli paikka tasoittaa ottelu ylivoimalla, mutta Henrik Lundqvist venytti upean torjunnan Patrik Laineen tulisen laukauksen tielle.

Kiri ei riittänyt

Kolmannessa erässä Leijonat haki vimmatusti tasoitusta, mutta loistavan ottelun pelannut Lundqvist onnistui pitämään maalinsa puhtaana.

Loui Eriksson kaunisteli lukemia tyhjään maaliin kaksi sekuntia ennen ottelun päättymistä.