Patrik Laine on ehtinyt osallistua vasta ensimmäisiin harjoituksiin uuden seuransa Winnipeg Jetsin mukana, mutta hänelle asetetaan jo suuria odotuksia.

Kanadalaisella The Hockey Writers -sivustolla on julkaistu Neljä rohkeaa Jets-ennustetta -niminen artikkeli, jonka viimeisessä kohdassa käsitellään Lainetta. Sivusto ennakoi, että Laine tekisi peräti 35 maalia avauskaudellaan NHL:ssä.

– Jets on tarvinnut puhdasta maalintekijää siitä lähtien, kun se hankkiutui eroon Evander Kanesta (jolla oli potentiaalia). Laine tekee yli 50 pistettä kauden aikana, mutta niistä valtaosa tulee olemaan maaleja, ja ne tulevat todennäköisesti suoraan syötöstä aloitusympyrän keskeltä, sivusto ennakoi.

Lopuksi The Hockey Writers antaa vielä ”hullun ennusteen”, jonka mukaan Laine tekisi huimat 77 maalia rikkoen Teemu Selänteen tulokkaiden maaliennätyksen. Sivusto myös mainitsee yhtäläisyyksiä Laineen ja Selänteen välillä, kuten suomalaisuuden, maalintekotaidot ja nimen, joka on joillekin toimittajille vaikea lausuttava.