NHL:n suunnalla suomalaisvahdit herättävät voimakasta ihailua niin tavallisissa tallaajissa kuin asiantuntijoissakin.

Nyt tarjolla on suomalaisvahtien osalta toinen setti, joka pitää sisällään huikeita nimiä.

Lue myös juttusarjan ensimmäinen osa eli suomalaisvahtien muut arvioinnit TÄSTÄ.

Korkeammalle tasolle?

Kari Lehtonen

getty_lehtonenkari20140221f
Kari Lehtoselta odotetaan paljon tällä kaudella. Kuva: Getty Images

on siinä pisteessä, että hänen kyettävä viimeistään nyt nousemaan korkeammalle tasolle. Onhan hänen huipputasonsa korkeampi kuin Antti Niemen. Dallas Starsilla on kaikki mahdollisuudet menestyä, mutta joukkue joko menestyy tai kaatuu suomalaisvahtinsa mukana.

Antti Niemi

on ehdottoman valmis haastamaan Kari Lehtosen ja hän haluaa varmasti palata aiempien vuosien huipputasolleen. Mikäli Lehtonen sulaa, kaikki katseet siirtyvät urallaan Stanley Cupin voittaneeseen Niemeen. Voi syrjäyttää maanmiehensä jo alkukaudesta.

Kuningas penkille?

Antti Raanta

tulee saamaan tulevalla kaudella aiempaa enemmän vastuuta, sillä Rangers on julkisesti kertonut vähentävänsä Henrik Lundqvistin pelitaakkaa. Nyt raumalaisvahdin täytyy nostaa vielä lisää tasoaan vastuuta saadessaan, sillä onhan suomalaisen unelmana haastaa ”Kuningas Henrik”.

Sitä kautta ykkösen tontti voi avautua Rangersissa tai jossain muussa seurassa.

Tuukka Rask

getty_rasktuukkasuomileijonatusa20140222h
Tuukka Rask näytti World Cupissa, että taso riittää korkealle. Nyt veskarin on annettava vahvat näytöt. Kuva: Getty Images

oli kuin eri mies World Cupissa, kun verrataan viime kauteen, sillä temperamenttinen suomalainen oli selkeästi aiempaa rauhallisempi. Otteet World Cupissa muistuttivat eleettömyydellään ja rauhallisuudellaan muuan Carey Pricea, ehkä tämän hetken parasta maalivahtia.

Raskilla on edessään väistämätön paluu huipulle.

Upeasti suomalaisvoimin

Pekka Rinne

OSTRAVA, CZECH REPUBLIC - MAY 11: Pekka Rinne, goalkeeper of Finland, refreshments himself during the IIHF World Championship group B match between Finland and Belarus at CEZ Arena on May 11, 2015 in Ostrava, Czech Republic. (Photo by Matej Divizna/Getty Images)
Pekka Rinne on edelleen NHL-vahtien eliittiä. Kuva: Getty Images

ei monien papereissa onnistunut viime kaudella parhaalla mahdollisella tavalla. Oli kuitenkin pudotuspeleissä Nashville Predatorsille vanha tuttu muuri. Runkosarjaotteet on saatava tasaisemmiksi, mutta se tuskin on ”Betonille” ongelma.

Edelleen NHL:n ehdoton eliittivahti.

Juuse Saros

lähtee kauteen AHL:stä, sillä hieman kokeneempi Marek Mazanec ryöväsi haltuunsa kesällä auki jääneen kakkosvahdin tontin.

21-vuotias HPK-kasvatti on kuitenkin heti tyrkyllä NHL:ään, jos Predatorsin peli ei kulje tai toinen kaksikosta Rinne & Mazanec loukkaantuu. Tulee satavarmasti saamaan tililleen NHL-pelejä tulevalla kaudella.