NHL-seura Edmonton Oilersin puolustaja Oscar Klefbom hehkutti hiljattain Winnipeg Jetsin 18-vuotiaan suomalaislupauksen Patrik Laineen lämäriä.

Ruotsalainen Klefbom sanoi suoraan, että hänen mielestään huimat 17 maalia tällä kaudella iskeneellä Laineella on parempi laukaus kuin NHL:n kuusinkertaisella maalikuninkaalla Aleksandr Ovetshkinilla.

– Sanoisin, että Laineella on parempi laukaus. Hän tähtää ja saa vedot lähtemään haluamaansa suuntaan. Ovetshkinin maila on niin käyrä, että kuti voi lähteä mihin tahansa, Klefbom sanoi Edmonton Sunin mukaan.

Oletko Klefbomin kanssa samoilla linjoilla, Tapparan Henrik Haapala?

– En ole ikinä nähnyt Ovetshkinin laukausta, mutta Patella on kyllä tosi hyvä veto, Haapala vastasi hymyillen Leijonat.comille.

Leijonien mukana ensimmäistä kertaa torstaina alkavassa Euro Hockey Tour -turnauksessa oleva Haapala, 22, tuntee Laineen hyvin. Hän pelasi Laineen kanssa Tapparassa – ajoittain jopa samassa ketjussa.

Haapala johtaa tällä hetkellä SM-liigan pistepörssiä. Pienikokoinen laitahyökkääjä on tehnyt pelaamissaan 26 ottelussa huipputehot 9+23=32.