Kuten todettua, Winnipeg Jetsin viime ajat NHL:ssä ovat olleet lyhyesti sanottua haastavia. Joukkue on hävinnyt kolmesti neljässä edellisessä ottelussa, ja se on onnistunut venyttämään vastustajan reppua näissä peleissä ainoastaan kahdeksan kertaa.

Pitää muistaa, että viime kaudella Jets painoi 82 runkosarjan kamppailuun 249 maalia. Kyseinen määrä oli toiseksi eniten koko läntisessä konferenssissa. Nyt joukkueen kohdalla voi puhua siis huolestuttavista ongelmista puhtaasti maalintekoa tuijottamalla.

Supertähtien Patrik Laineen ja Nikolaj Ehlersin iskemät kymmenen maalia jäävät taka-alalle todellisen murheen piinatessa joukkuetta. Leveyttä pitäisi löytyä.

TSN-nettisivusto näkee, että joukkue kärsii jo viime kaudelta tutuista syvyysongelmista. Sivuston mukaan Jets on raskas ja maalien tekeminen on liikaa heidän ”isojen aseiden” harteilla.

Tilastot todistavat väitteen pitävän paikkansa. Kuudesti osuneen Ehlersin ja neljästi maalanneen Laineen jälkeen yli kahden maalin miehiä joukkueessa on vain yksi – Mark Scheifele on onnistunut saamaan pikkumustan vastustajan häkkiin kolmesti.

Leveyttä olisi löydyttävä, jotta Laine ja kumppanit saisivat jatkaa kautta runkosarjankin jälkeen.