Suomalainen maalitykki Patrik Laine iski viime yön NHL-kierroksella Winnipeg Jetsin ainoan maalin kotiottelussa Vancouver Canucksia vastaan. Ensimmäisessä erässä syntynyt osuma riitti voittoon asti, kun Vancoucer ei onnistunut ohittamaan erinomaisen pelin pelannutta maalivahti Conor Hellebuyckiä. Maalivahti torjui yhteensä 29 kertaa ja valittiin oikeutetusti ottelun ykköstähdeksi.

Laine pääsi laukomaan suoraan Blake Wheelerin syötöstä, kun suomalainen oli pelannut itselleen tilaa Vancouverin maalin edestä.

Winnipeg Jets

@NHLJets

Winnipeg Jets

@NHLJets
#NHLJets GOAL! 🚨

@BiggieFunke finds @PatrikLaine29 out front who nets the first goal of the game! Jets up 1-0.

#GoJetsGo #VANvsWPG
GOAL!!!

🚨: @PatrikLaine29
🍎: @BiggieFunke
🍏: @KyleConnor18

#GoJetsGo #VANvsWPG

Laineen kauden 21. maali nostaa suomalaisen erittäin kovaan kerhoon. Maalimäärä vie 19-vuotiaan NHL:n maalipörssissä sijalle kymmenen. Samalla hän pitää hallussaan joukkueen ja suomalaisten NHL-pelaajien maalitilaston ykkössijaa.

Viimeisin maali ei syntynyt ylivoimalla, mutta Laine on edelleen korkealla sarjan tehokkaimpien ylivoimapelaajien listalla. 11 ylivoimamaalia riittää toiselle sijalle, mutta tilaston kärkinimi Tampa Bayn Steven Stamkos on vain yhden maalin päässä.

Winnipeg pelaa vielä kaksi ottelua ennen ensi viikonlopun tähdistöotteluita. Joukkue matkaa Kaliforniaan kohtaamaan ensin San Jose Sharksin tiistaina ja Anaheim Ducksin torstaina.