IIHF julkaisi sunnuntaina uudet miesten jääkiekon maailmanranking-listan. Kun Tanskan MM-kisat ovat nyt paketissa, listaan tehtiin useita muutoksia.

Ranking perustuu neljän viimeisen vuoden suorituksiin kansainvälisissä arvoturnauksissa, joka selittää esimerkiksi Kanadan pitämän ykköspaikan, vaikka se jäikin tänä vuonna neljänneksi MM-turnauksessa sekä olympialaisissa pronssille.

Puolivälierissä tippunut Suomi joutui laskeutumaan yhden sijan alemmaksi viidenneksi, kun Yhdysvallat otti tänä vuonna MM-pronssia ja nousi tasapisteisiin Leijonien kanssa. Jenkit olivat ennen uutta listaa kuudentena.

Maailmanmestaruutta toista vuotta peräkkäin juhlinut Ruotsi ohitti Venäjän ja pääsi Kanadan tuntumaan. Jos Venäjä olisi voittanut tänä keväänä puolivälierissä Kanadan, olisi se tällä hetkellä listan kärkimaa.

Sensaatiomaisesti hopealle päässyt Sveitsi ohitti olympiayllättäjä Saksan ja on nyt seitsemäntenä.

Muita huomioita rankingeista voi nostaa esimerkiksi Leijonien ensi vuoden MM-lohkovastuksen Iso-Britannian 22. sijan sekä seuraavia olympialaisia isännöivän Kiinan sijoituksen 33. IIHF on varmistanut, että Kiina pelaa vuonna 2022 olympiajääkiekkoa miehissä sekä naisissa.

Katso IIHF:n ranking-lista TÄSTÄ.