NHL-legenda Jaromir Jagr täytti helmikuussa jo 46 vuotta, mutta mies jaksaa edelleen pukea luistimet jalkaansa ja suunnata joukkueensa harjoituksiin. Jagr luisteli omistamansa tshekkiläisen Rytiri Kladnon treeneissä ja toi kaukalon laidalle ison kasan kiinnostuneita toimittajia.

Jagr kommentoi ISportin haastattelussa kesän ensimmäisiä jääharjoituksiaan. Hänen puheistaan voi selvästi päätellä, ettei hän ole enää yhtä nopea kuin 24 vuotiaana.

– Ei ollut helppoa. Olen tyytyväinen, että selvisin ensimmäisistä harjoituksista, mutta aion parantaa joka päivä, legendaarinen jääkiekkoilija kertoi tunnelmistaan.

Ovet NHL-jäille ovat jo sulkeutuneet Jagrille. Mies pelasi vielä viime kaudella Calgary Flamesissa, mutta 22 ottelun jälkeen hän kärsi polvivammasta, joka johti lopulta sopimuksen purkamiseen. Jagr paljasti edelleen kaipaavansa takaisin sarjaan, missä hän tehtaili lukuisia ennätyksiä rikki.

– Olisin onnellisempi NHL:ssä, mutta toisena vaihtoehtona, tänne minä haluan jäädä. Sain Calgaryssa mahdollisuuden, ja jostain kumman syystä en pelannut parhaani mukaan ja loukkaannuin, Jagr kertoi New York Timesille.

Hyökkääjälegenda on pelannut ammattilaisena vuodesta 1988 lähtien, mutta uran uskotaan jatkuvan ainakin vielä seuraavan kauden. Hän on asettanutkin iälleen sopivan tavoitteen.

– Uskon, että ennen kauden alkua ehdin valmistautumaan tarpeeksi pelatakseni yhden kokonaisen ottelun. Se ainakin on suunnitelmani.

Kladnon kymmenen ottelun harjoitusottelujakso alkaa heinäkuun 31. päivä ja kausi käynnistyy syyskuun kahdeksas päivä.