Hyökkääjä Kasper Björkqvist ei välttämättä ole se tunnetuin suomalainen NHL-lupaus, mutta NHL-piireissä hänen ominaisuutensa on todellisesti noteerattu.

Leijonien alustavassa MM-ryhmässä paikasta Tanskan turnaukseen taistellut nuorukainen on viettänyt kesäänsä Pittsburgh Penguinsin harjoitusleirillä ja moni onkin kiinnittänyt huomionsa 21-vuotiaan espoolaisen valmiiseen olemukseen.

– Hän on malliyksilö. Näittekö hänet t-paidassa? Hän on huipputikissä, Penguinsin pelaajien kehityspäällikkö Scott Young hehkutti 186-senttistä ja 90-kiloista järkälettä Trib Live -verkkosivun haastattelussa.

Kesällä 2016 Penguinsiin toisella kierroksella (61.) varattu Björkqvist pelasi viime kaudella Yhdysvaltojen yliopistosarjassa 40 ottelua tehopistein 16+7=23.

– Meillä on todella korkeat odotuksen hänen suhteen, Young kertoo.

– Hän on todella kurinalainen tyyppi. Province Collagen valmentajat puhuvat hänen johtajuudestaan. Hän on syy siihen, että heillä on intensiiviset harjoitukset tai sitten voittamiseen heikosti pelatun kamppailun jälkeen. Hän vain menee jäälle ja luo tunnelman. Hänestä tulee kapteeni Providencelle ja ensi kausi on iso hänelle, Young jatkoi.