TRINEC. Puolustaja Juho Rautasella on käynnistynyt urallaan uusi kiinnostava sivu.

Nuori pakkitaituri jätti KHL-kaukalot taakseen, kun hän solmi kesällä kolmivuotisen diilin Tapparan kanssa. Jokerit sai jäädä, kun Rautanen päätti hakea uutta askelta uralleen Liigan puolelta.

Leijonat.com tapasi 21-vuotiaan puolustajan Tapparan CHL-reissulla Tshekissä. Leveästi hymyilevä Rautanen kertoo alkusyksyn todistaneen jo siirron Tampereelle olleen hyvä päätös.

– Näin, että tämä oli kehitykseni kannalta paras mahdollisen ratkaisu. Täältä löytyy paljon esimerkkejä pelaajista – moni huippunimi on lyönyt itsensä läpi. Se oli isoin tekijä. Toki myös menestyminen houkutteli – täällä on aina mahdollisuus pärjätä, Rautanen virnistää Leijonat.comille.

Ratkaisu tuntuu monella tapaa luontevalta. KHL:ssä Rautanen pääsi ottamaan ensimmäisiä askeliaan kohti kiekkoammattilaisuutta pienessä roolissa. Kivenkovassa sarjassa vastuu oli sieltä vielä pientä – Tapparassa ja Liigassa odotettavissa on johtavan puolustajan rooli isolla peliajalla.

– KHL:ssä pääsi pelaamaan aika koviakin kavereita vastaan. Siellä tuli usein vastaan pelaajia, joiden highlighteja oli tullut kateltua vähän nuorempana koneelta. Pelit olivat todella opettavaisia tulevaisuutta ajatellen, Rautanen muistelee.

Konkarien kehut lämmittävät

Usea Tapparan kokeneempi pelaaja on nostanut kauden alla Rautasen yhdeksi joukkueen potentiaaliseksi läpimurtopelaajaksi. Esimerkiksi Kristian Kuusela kertoi CHL-reissulla suomalaismedialle, että nuori puolustajahankinta on hurmannut heti kypsällä pelillään.

Rautanen itse naurahtaa kuullessaan kehuista. Läpimurto Liiga-menestyjän riveissä ei kuulosta lainkaan pahalta.

– Tuntuu kivalta, että joku näkee potentiaalia. Yritetään vastata siihen. Tarkoitus on saada vastuuta ja päästä pelaamaan. Kilpailu haastaa ja kehittää vielä entisestään. Tavoite on, että vastuu kasvaa kauden edetessä yhä isommaksi.

183-senttinen puolustaja lupaa Liigaan monipuolista peliä. Jo CHL-peleissä kaukalossa on nähty rauhallinen ja kiekollisesti viisaasti pelaava puolustaja.

– Mä olen vähän sellainen yleispuolustaja. Meen puolustuspää ensin -mentaliteetilla. Pyrin olemaan kiekon kanssa aktiivinen ja tukemaan hyökkäyksiä. ”All around” – siihen ainakin pyritään, Rautanen virnistää.

LUE MYÖS: NHL-konkarin opissa! 21-vuotias Tappara-lupaus valmis lyömään idolinsa: ”Molemmat potkivat toisiaan”

LUE MYÖS: Natsilippu ihmetyttää! HIFK:n ottelussa erikoinen kannanotto – tästä on kyse

LUE MYÖS: Läpimurto Liiga-eliittiin? Nuori HIFK-yllättäjä hurmaa otteillaan: ”Hosuminen jäänyt”

LUE MYÖS: Nyt NHL ei vie! Leijonakonkari palaa yli 10 vuoden tauon jälkeen Liigaan – avaa HIFK-diilinsä taustoja: ”Oikea päätös”

LUE MYÖS: Koko elämä uusiksi! NHL-konkari Lauri Korpikoski avautuu sairaudestaan: ”Paukut ei riitä – parempi sanoa ääneen”

LUE MYÖS: Suomesta hyppy NHL:ään? Kärpät-valmentaja varoittelee nuoresta huippuhankinnasta: ”Kuin kala vedessä”

Ilari Isotalo, Trinec
Twitter: @IlariIsotalo