Juhamatti Aaltosen ammattilaisura on alamäessä.

33-vuotias hyökkääjä pelasi viime kaudella Ruotsissa sekä Sveitsissä, eikä peli kulkenut enää odotetulla tavalla. Heikon seurajoukkuekauden myötä Aaltonen tippui myös maajoukkueen toiminnasta.

Täksi kaudeksi suomalaistaituri siirtyi puolestaan SHL:n suurseuraan Skellefteå AIK:hon, eikä sielläkään meno ole ollut odotetunlaista. Kahdeksaan otteluun mies on saalistanut ainoastaan yhden syöttöpisteen. CHL:n puolella Aaltosella on kuitenkin mennyt tehopistein valossa vahvemmin, kun kuuteen otteluun on syntynyt pisteet 2+3.

Nykyisten otteiden vuoksi päätimme kysyä Suomen suurimmasta jääkiekkoaiheisesta Facebook-ryhmästä – Jääkiekon olohuoneesta – löytyykö Aaltoselle enää käyttöä maajoukkueessa. Vastaukset olivat melko yksimielisiä, sillä yli 80 prosenttia oli sitä mieltä, että nyt on muiden vuoro.

– Menis enää duunarina eikä pelityyli sovi siihen, Jan Jarho näkee asian.

– Juu eiköhän tää oo nähty, Janne Mäenpää puolestaan toteaa.

– Vähintään 50 hyökkääjää menee edelle, Topias Koivumäki puolestaan lataa.

Vaikuttaa siis ainakin jääkiekon seuraajien vastausten perusteella siltä, ettei Aaltoselle löydy enää käyttöä, mikäli hänen peliesityksissään ei tapahdu suurta muutosta.

Kokenut hyökkääjä on ehtinyt pelaamaan Leijonien paidassa jo viidet MM-kilpailut sekä yhdet olympialaiset.

Jos haluat liittyä keskusteluun Jääkiekon olohuoneessa, pääset sinne tästä: https://www.facebook.com/groups/kiekkohuone/.

Miikka Lahtinen
Twitter: @miikka_lahtinen