HELSINKI. Puolustaja Ville Pokka nauttii tällä hetkellä jääkiekosta Euroopassa.

24-vuotias Oulun Kärppien kasvatti on pelannut viimeiset neljä vuotta Pohjois-Amerikassa, mutta täksi kaudeksi hän palasi Eurooppaan tehtyään sopimuksen KHL-seura Avangard Omskin kanssa.

Venäläiseen suurseuraan sopeutumisessa menee yleensä oma aikansa, mutta Pokka pääsi joukkueeseen nopeasti sisään. Tästä syystä myös peliesitykset ovat olleet positiivisia.

– Olen kyllä tykännyt seurasta. Pohjoisamerikkalainen valmennus ja kaikki ohjeet tulevat englanniksi, niin sitä kautta sopeutuminen on ollut suhteellisen helppoa. Saan myös pelata paljon ja pelikin on sujunut hyvin, niin kyllä siellä viihtyy, maajoukkueen matkassa mukana oleva Pokka avasi Leijonat.comille.

Pysäyttävä uutinen ennen KHL-kauden alkua

Ennen KHL-kauden alkua Avangardin joukkue sai kuulla todella surullisia uutisia, sillä vuonna 2007 valmistunut kotiareena on sortumisvaarassa. Tästä syystä joukkue pelaa kotipelinsä evakossa Moskovassa.

– Kyllähän se uutinen yllätti, kun siitä kerrottiin meille. En ihan odottanut, että joutuisi niin kauas kotihallista, mutta ei me pelaajat oikein asialle mitään voida.

– Se on valitettava uutinen, mutta pelataan nyt Moskovassa ja katsotaan milloin päästään takaisin, Pokka kertoi.

Moskovassa sijaitseva väliaikainen kotiareena on peräti yli 2000 kilometrin päässä Omskista, joten voisi kuvitella, etteivät ottelut tuntuisi edes kotipeleiltä. Pokan mielestä asia ei ole kuitenkaan niin, sillä vahvat peliesitykset ovat saaneet myös yleisön liikkeelle.

– Ei ainakaan itsestä tunnu siltä, että kotietu olisi menetetty. Meillä on käynyt hyvin faneja ja ollaan pelattu hyvin, niin sitä kautta ihmisiä on alkanut kiinnostamaan enemmän myös Moskovan alueella.

Puolustaja Ville Pokka loistaa nyt KHL:ssä. (Kuva: Getty Images)

Entinen NHL-luotsi pitää kuria

Tällä kaudella Avangard on yksi KHL:n suurimmista mestarisuosikeista. Syynä on yksinkertaisesti se, että joukkueeseen on haalittu kovia pelimiehiä Pohjois-Amerikasta.

Myös valmennus on sarjan parhaimmistoa, sillä päävalmentaja toimii Bob Hartley. 58-vuotias kanadalainen on toiminut aiemmin päävalmentajana NHL:ssä peräti 14 kauden ajan.

– Meillä on kasassa todella hyvä joukkue, joka on hyvin valmennettu. Hartley on todella vaativa koutsi, eikä siellä pahemmin vapaapäiviä pidellä, Pokka kertoi.

Leijonat.com seuraa Leijonien taivalta kotiturnauksessa. Hyppää kulissien taakse myös Snapchatissa tunnuksella: leijonatcom.

LUE MYÖS: Yllättävä kielimuuri! Leijonien debytantti ei puhu suomea, tarvitsee tulkkia kopissa: ”Tämä on vaikea kieli”

LUE MYÖS: Hurjaa jälkeä! Tulikuuma leijonatykki selätti mystiset sairastelut: ”Hermot olivat koetuksella”

LUE MYÖS: Tyly oppitunti! Leijonille kitkerä tappio – Jukka Jaloselle synkkä alku

Miikka Lahtinen, Helsinki
Twitter: @miikka_lahtinen