MM-kisoihin iso muutos? Jukka Jalonen jyrähti keskustelulle: ”Valmentajilta tai pelaajilta ei kysytä koskaan”

© Kuva: Juha Tamminen
Betsaa vahvemmin - lunasta 150% talletusbonus

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on seurannut kiinnostuneena keskustelua kansainvälisten pelien uudistuksista.

Tuorein uudistus julkaistiin tammikuussa, kun IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel kertoi, että myös MM-kisoissa pelataan tulevaisuudessa pienemmissä kaukaloissa.

Kuten Leijonat.com aiemmin uutisoi, aikoo IIHF pelata jo vuonna 2022 sekä olympialaiset että MM-kisat pienemmässä askissa. Taustalla on Faselin mukaan pienen kaukalon edut.

– Fanit rakastavat pienen kaukalon peliä ja meidän on muistettava, että peliämme on kehitettävä fanien ehdoilla, Fasel kertoi aiemmin tammikuussa medialle.

Sweden Hockey Gamesin kaikki ottelut, tulokset ja uutiset löytyvät ERIKOISSIVUILTAMME!

Jalonen uskoo, että pieni kavennus on hyvästä. On vielä epäselvää, mikä kaukaloiden oikea koko tulee olemaan,

– Sanoisin, että 28 metriä leveä ja 60 metriä pitkä kaukalo on aika optimi nykykiekolle. (NHL:stä tuttu) 26 metriä leveä kaukalo on sitten taas jo todella pieni. Ollaan nähty, että täällä Suomessakin on todella isoja eroja kaukaloiden koossa – jossain on pieniä, toisaalta Liigassa 28-metriset kaukalot ovat enemmistö, Jalonen pohti suomalaismedialle.

Mikäli kaukaloita pienennetään MM-tasolla rajusti, vaikuttaa se myös kansallisten sarjojen tilanteeseen. Sen myötä myös Liigassa joudutaan miettimään jatkossa, miten tilanteeseen reagoidaan.

– Jos kansainvälisissä peleissä aletaan pelata pienemmissä kaukaloissa, en tiedä, pakotetaanko jäsenmaita sitten seuraamaan perässä. Vaikea sanoa. Se on selvä, että jos kansainvälisissä peleissä mennään 26 metriin, siinä on tarjolla jo kilpailuetua. Ero 30 metrin kaukaloihin on niin iso.

Paine varsinkin KHL:n suuntaan on iso. Usea leijonanimi pelaa päivittäin KHL:n valtavissa kaukaloissa. Siihen nähden pohdittu uudistus on merkittävä.

– Kahden metrin ero on vielä aika pieni. Sillä ei ole paljon merkitystä. Neljän metrin ero on iso. Se vaikuttaisi jo tuntuvasti, Jalonen miettii.

Samalla leijonakäskijä muistuttaa, että parhaat pelaajat loistavat kaukalossa kuin kaukalossa. Toisaalta jo nyt parhaat pelaavat NHL:ssä – pienemmissä askeissa.

Uudistus on silti iso. Jalonen ihmettelee, miksi tuore ratkaisu on tehty jälleen lajiyhteisön ulkopuolella. Kiekkopomoille lähtee terävä piikki.

– Näitä asioitahan eivät yleensä päätä ihmiset, jotka jotain jostain ymmärtävät. Valmentajat ja pelaajat – eihän heiltä koskaan mitään kysytä, Jalonen kiteyttää.

» Katso Ruotsin EHT-turnauksen otteluohjelma, tulokset, pistepörssi ERIKOISSIVULTAMME!

Betsaa vahvemmin - lunasta 150% talletusbonus