NHL:ssä piste-ennätyksen tehneen suomalaisen hanat pahasti tukossa – ”On vaikeaa, kun ei jaksaisi uskoa…”

© Kuva: Getty Images

Tällä kaudella pinnat 16+16=32 iskenyt Kasperi Kapanen on ollut viime aikoina pahasti kaukana parhaastaan, jos mietitään viimeistelyn tehoa. Nuorten maailmanmestari on nimittäin sivaltanut viimeisen kuukauden aikana vain saldon 2+5=7.

Toronto Maple Leafs -pelaajan kommenteista on luettavissa, jos ei ihan tuska, niin ainakin tehottomuuden tiedostaminen, vaikka toisaalta edellisessä pelissä reppu helisikin.

– Välillä se on vaikeaa, kun ei jaksaisi uskoa, että kyllä se vielä menee maaliin. Mutta pakko se on vain sanoa itselle aina ennen peliä, että kyllä se siitä, Kapanen sanoi NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

– Toivottavasti maalihanat aukesivat tämän illan maalista, ja pääsisi tekemään pisteitä ja auttamaan joukkuetta sillä tavalla, nuorten maailmanmestari puhui viitaten juurikin Rangers-peliin.

Maple Leafs on korkealennossa, vaikka Kapasella ovatkin olleet tuskaiset ajat käsillään tehojen suhteen. Los Angeles Kingsistä tullut puolustaja Jake Muzzin oli täsmähankinta alakertaan, ja joukkue on voittanut viidestä edellisestä pelistään neljä. Vaahteranlehtipaidat ovat omassa divisioonassaan hienosti kakkospaikalla.

– Olemme pelanneet viimeiset viisi peliä tosi hyvin. Meidän pitää vain jatkaa samaan malliin, ja tietysti jos korjaamme pienet asiat, niin onnistumisia tulee vielä enemmän.

Jo 30 pinnan rajan rikkonut suomalainen ei elä pelkästään pisteistä. Siinä mielessä pelaajaa ei missään nimessä tule lytätä.

– Koetan käyttää luistelua mahdollisimman paljon ja ampua Austonin (Matthews) kanssa. Patty(Patrick Marleau) on tehnyt aika monta maalia tässä liigassa, joten kyllä hänkin osaa ampua.

– Koetamme Austonin kanssa luistella, tehdä peliä ja tarjota kiekkoa maalialueelle, missä Patty on tosi hyvä pistämään kiekkoja maaliin. Meillä on kemiat hyvin kohdallaan, Kapanen kuvaili ketjuaan.

Hyökkääjä on murtautunut vasta tällä kaudella NHL:n eliittiiin. Kapasella on tällä kaudella vyöllään yhtä paljon pelejä kuin kolmella aiemmalla sesongilla yhteensä, ja lisäksi aiempi kausikohtainen piste-ennätys (7+2=9) on mennyt heittämällä romukoppaan.

LUE NHL:N TUOREIMMISTA MYÖS:

Muistatko kaikki suomalaiset Stanley Cup -voittajat? Testaa ja katso 12 mestarin lista

Leijonapuolustaja haaveili Liigasta eikä NHL:stä – yllättävä käännekohta muutti kaiken: ”En mahtunut Kärppien B-nuoriin”

Jälleen ikäviä uutisia – varjojen mailla vaeltavan suomalaisen vaikea NHL-kausi sai jatkoa

Hiljaista on – Eeli Tolvanen jäi taas pisteittä Pohjois-Amerikassa, koko kauden tilastot vaisua luokkaa

Nuorten Leijonien lyömälle kanadalaisvahdille surkea startti NHL:ssä – vuoti kuin seula