NHL:ssä nähdään runkosarjan huipennus, kun 82 ottelun rupeama lähestyy loppuaan.

Samalla sarjan pudotuspelijoukkueet alkavat varmistua. Tänä vuonna tilanne on harvinaisen selvä: ainoastaan itäisessä konferenssissa on yksi pudotuspelipaikka jakamatta.

Montreal Canadiens ja Columbus Blue Jackets taistelevat viimeisestä paikasta kevään ratkaisupeleihin. Sen myötä heidän suomalaispelaajat puuttuvat vielä listalta.

Joukkueet ovat tällä hetkellä tasapisteissä – Blue Jackets on kuitenkin edellä yhden ottelun vähemmän pelanneella. Mikäli ryhmä nappaa pisteet runkosarjan kahdesta viimeisestä pelistään, jää Canadiens varmuudella ulos pudotuspeleistä.

Montrealin saumat lepäävät joukkueen viimeisessä pelissä. Voitto siitä ja Columbuksen kaksi tappiota toisivat joukkueella paikan kahdeksan parhaan joukkoon.

Muut pudotuspelijoukkueet ovat selvillä. Sen myötä runkosarjaan päättyy varmuudella ainakin 10 suomalaisen kausi. Samalla alkaa spekulaatio mahdollisista vahvistuksista Leijoniin MM-kisoihin.

10 pelaajan joukosta löytyy useampi loukkaantunut pelaaja – heidän kautensa on päättynyt varmuudella jo tovi sitten. Listalta löytyvistä pelaajista Jesse Puljujärven, Markus Granlundin ja Jori Lehterän nykyinen NHL-sopimus umpeutuu tähän kevääseen.

Jääkiekon MM-kisat alkavat vasta 10. toukokuuta Slovakiassa. Sen myötä myös NHL-pudotuspelijoukkueista ehtii todennäköisesti hypätä useampi pelaaja myöhemmin mukaan maajoukkueeseen.

Läntinen konferenssi:

Mikko Koskinen, Edmonton Oilers
Jesse Puljujärvi, Edmonton Oilers*

Markus Granlund, Vancouver Canucks

Mikko Koivu, Minnesota Wild*

Antti Raanta, Arizona Coyotes*

Itäinen konferenssi:

Sami Vatanen, New Jersey Devils

Rasmus Ristolainen, Buffalo Sabres

Jori Lehterä, Philadelphia Flyers

Aleksander Barkov, Florida Panthers
Henrik Borgström, Florida Panthers

*= loukkaantunut