Suomi avasi kenraaliharjoituksensa ennen MM-kisoja Tshekin Euro Hockey Tour -turnauksessa voitokkaasti . Leijonat kaatoi isäntämaa Tshekin jännittävän taiston jälkeen 3-2-numeroin.

Suomen sankareita olivat kaksi maalia naulannut Jokerit-hyökkääjä Sakari Manninen ja komeat 39 torjuntaa ottanut maalivahti Jussi Olkinuora.

Tshekillä pelasi ottelussa lukuisia NHL-miehiä, kuten Philadelphia Flyersin Jakub Voracek ja maalinteossa onnistunut Radko Gudas. Kokoonpanossa olivat myös Calgary Flamesin Michal Frolik ja Washington Capitalsin Dmitrij Jaskin.

Suomi sai avausmaalin tärkeällä hetkellä ensimmäisen loppuun. Henri Jokiharjun komea avaus vapautti Mannisen läpiajoon, joka upotti kiekon längistä taidokkaasti sisään. Kakkossyöttö merkittiin

Etumatka kasvoi toisen erän puolivälissä kahteen maaliin. Toni Rajalan rannelaukaus jäi pomppimaan Tshekin maalin edustalle ja livahti kimmoten maalivahti Jakub Kovarin kainalon alta selän taakse. Veli-Matti Savinainen peitti maskissa vahvasti Kovarin näkyvyyden.

Tshekki ei kuitenkaan päästänyt tauolle Suomea. 27 sekuntia ennen taukoa Jakub Hronek lämäsi kahden ylivoimalla suoraan Voracekin syötöstä kavennuksen.

Niko Mikkola ja Jokiharju istuivat samalla rangaistuksia.

Päätöserässä Suomi puolusti kurinalaisesti Tshekin vyöryessä päälle.

Manninen sammutti valot isäntämaan kirivaihteesta puolitoista minuuttia ennen loppua vippaamalla illan toisensa tyhjään maaliin.

Heti perään Manninen otti kuitenkin rangaistuksen ja antoi Tshekille vielä mahdollisuuden.

Tämän isännät myös käyttivät Philadelphia Flyersin puolustajajärkäle Gudasin matala jäitä pitkin lipunut rannelaukaus pääsi yllättämään Olkinuoran.

Tshekin aika loppui kuitenkin kesken ja Leijonat otti maistuvan taisteluvoiton.

Suomi kohtaa seuraavaksi lauantaina Venäjän klo 15:00 alkavassa ottelussa. Turnaus päättyy päivää myöhemmin Ruotsia vastaan.