Saako MM-kultasankari Kevin Lankinen paikan NHL:stä? Asiantuntijalla selvä näkemys

© Kuva: Getty Images

Leijonien maalilla sensaatiomaisesti MM-kultaa torjunut Kevin Lankinen on siirtänyt katseensa jo ensi syksyllä alkavaan NHL-kauteen.

Viime kaudella AHL:ssä sekä farmin farmissa ECHL:ssä pelannut 24-vuotias nuorukainen havittelee huikeiden MM-kisojen siivittämänä paikkaa Chicago Blackhawksin NHL-kokoonpanosta.

Lankisella ei kuitenkaan ole edessään helppoa tehtävää, sillä Blackhawksilla on organisaatiossa monta maalivahtia taistelemassa kanadalaisen Corey Crawfordin kakkosvahdin tontista.

Lankisen kovimpia kilpailijoita NHL-paikasta ovat Colin Delia, heinäkuun 1. päivä sopimuksensa päättävä Anton Forsberg sekä mahdollisesti KHL:stä NHL:ään siirtyvä huippulupaus Ivan Nalimov.

The Athletic -lehden toimittaja Scott Powers näkee, että tästä nelikosta Delia on kaikista vahvimmilla NHL-paikan suhteen. Toimittaja silti uskoo Lankisen yllätysmahdollisuuteen.

– Lankisella on ulkopuolinen mahdollisuus työntää Colin Delia ulos kakkosmaalivahdin tontilta, jos hän loistaa harjoituskaudella. Uskon silti, että hän aloittaa kautensa AHL:ssä ykkösvahtina, Powers kirjoitti artikkelissaan.

LUE MYÖS: Mammuttimainen NHL-sopimus! Huima arvio: Mikko Rantanen nauttii jatkossa tajutonta vuosipalkkaa

LUE MYÖS: Arvio: Näin valtavan NHL-sopimuksen Sebastian Aho allekirjoittaa

>>> Erikoistarjous rajoitetun ajan: Lunasta 20€ liveveto + 100% talletusbonus!