Jukka Jalonen ylistää Marko Anttilan vahvuuksia – tämä asia yllätti päävalmentajan!

© Kuva: Getty Images

Leijonat MM-kultaan toistamiseen urallaan Bratislavassa johdattanut päävalmentaja Jukka Jalonen ylistää loistavia otteita varsinkin MM-kisojen ratkaisupeleissä esittänyttä kapteeni Marko Anttilaa IIHF:n sivuille antamassaan haastattelussa.

– Hän on itse asiassa aika hyvä luistelija. Tiedän, ettei hän kokonsa vuoksi välttämättä näytä siltä, mutta hän liikkuu hyvin ja on tietysti johtaja jokaisella mahdollisella tavalla. Emme valinneet häntä maalintekotaidon perusteella, joten se (tärkeät maalit pudotuspeleissä) oli pelkkää bonusta, päävalmentaja muistuttaa.

– Jo alkusarjassa hänellä oli paljon tekopaikkoja, hän ei vain onnistunut iskemään niistä maaleja. Kaiken kaikkiaan hän pelasi fantastisen turnauksen, Jalonen kehuu kapteeniaan.

NHL kiinnostaa

Suomalaiselta tähtivalmentajalta udeltiin myös kiinnostuksesta valmentaa joku päivä tarunhohtoisessa NHL:ssä.

– Rehellisesti sanottuna uskon jokaisen eurooppalaisvalmentajan unelmoivan NHL:stä, mutta se ei ole helppoa. Heillä on paljon valmentajia omasta takaa, eikä eurooppalaisilla ole juurikaan historiaa siellä valmentamisesta. Tietysti myös pienempi kaukalo ja fyysisempi pelitapa erottavat meitä. Mutta jos joku soittaisi ja kysyisi, vastaisin myöntävästi. Tulevaksi kaudeksi minulla on silti sopimus Suomen maajoukkueen kanssa, Jalonen kommentoi.

– Valmentaminen NHL:ssä on periaatteessa samanlaista, joskin peli siellä on suoraviivaisempaa ja syötöt lyhyempiä, enemmän pohjois-etelä-suuntaan pelaamista. Et voi pelata niin paljoa sivuttaissuunnassa vaan sinun on ajettava maalille. Uskon, että on helpompaa tulla Pohjois-Amerikasta valmentajaksi Eurooppaan kuin päinvastoin, Jalonen linjaa pelin lainalaisuuksia.

LUE MYÖS: Lähde: Mikko Koskinen saamassa kivikovan haastajan Edmonton Oilersin maalinsuulle?