Colorado Avalanchessa on totuttu viimeisten NHL-kausien aikana joukkueen ykköstähtiin Nathan MacKinnonin ohella kuuluvan Mikko Rantasen mahtisuorituksiin, mutta tällä kaudella parrasvaloihin on noussut myös toinenkin suomalaispelaaja, kesällä nelivuotisen ja 15,6 miljoonan dollarin sopimuksen joukkueen kanssa solminut Joonas Donskoi.

Donskoin neljän pisteen tehoilta 7-3-voitossa Chicago Blackhawksia vastaan nosti aiemmin NHL-urallaan San Jose Sharksia edustaneen laiturin kauden pinnasaldon 26 ottelun jälkeen jo 22 (11+11) tehopisteeseen.

27-vuotiaan suomalaisen viime kaudelta peräisin oleva piste-ennätys (14+23=37) on menossa nykyotteilla murskaksi.

Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar on Donskoihin luonnollisesti erittäin tyytyväinen ja vertaa tämän tyyliä jo joukkueen ruotsalaiskapteeni Gabriel Landeskogiin.

– Se, että taistelee maalin edessä irtokiekoista, on syy miksi Landeskog menestyy niin hyvin, molemmat (Donskoi ja Landeskog) ovat hyvin samankaltaisia pelaajia, toinen on leftin, toinen rightin puolen pelaaja, mutta näen heidät todella samanlaisina, Bednar totesi Avalanchen nettisivulla Blackhawks-voiton jälkeen.

Vertaus tällä hetkellä loukkaantumisen vuoksi sivussa olevaan Landeskogiin ei varmaankaan haittaa Donskoita, sillä jo pitkään Avalanchen kantaviin voimiin kuulunut ruotsalainen takoi viime kaudella NHL-uransa ennätyspisteet 34+41=75.

LUE MYÖS: Vahvistus huhuille! Tappara löysi korvaajan huippunimelleen – ”Olen matkalla Suomeen”

LUE MYÖS: Kohtalon hetket! Jesse Puljujärvellä alle vuorokausi aikaa tehdä NHL-diili – ”Hiljaiselta näyttää”