Joonas Donskoi on ainakin toistaiseksi sivussa Colorado Avalanchen matkasta.

Suomalaistaituri oli kokonaan pois jäältä, kun Avalanche treenasi torstaina jo tuleviin kotipeleihin. Taustalla on Donskoin tuore päävamma – NHL-seura vahvistaa kyseessä olevan aivotärähdys.

Avalanchen maalitykki telottiin rumalla tavalla, kun Donskoi jäi Rangers-pelaaja Ryan Lindgren rajun töötin kohteeksi. Tilanteesta ei tuomittu kuitenkaan pelikieltoa – NHL tutki tilanteen tuoreeltaan läpi.

Takaisku on merkittävä myös Avalanchelle: 27-vuotias suomalainen on ollut joukkueen alkukauden piristysruiskeita. Donskoi on pelannut Coloradossa nyt 44 ottelua tehoin 14+15=29.

Suomalainen on pelannut tällä kaudella parasta NHL-kiekkoaan – se näkyy sekä kaukalossa että tilastoissa. Donskoin piste-ennätys NHL:ssä on viime kaudeelta, silloin hän keräsi San Jose Sharksin matkassa 80 peliin 37 pistettä (14+23). Nyt tuo lukema oli ennen vammaa jäämässä nopeasti historiaan.

Avalanchen päävalmentaja Jared Bednarin avasi torstai-iltana Donskoin tilannetta. NHL-seura käy suomalaisen kanssa sarjan ohjeistaman protokollan päävammojen suhteen. Sen tarkempaa tietoa ei vielä suomalaisen tilanteesta saatu.

 

x - Colorado Avalanche

@Avalanche
Joonas Donskoi is going through protocol.

#GoAvsGo