Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi mietteitään MM-kisojen peruuntumisesta Viasatin uudessa keskusteluohjelma Viaplay Sport LIVE:ssä.

Jääkiekon kevään 2020 MM-kisoja ei ole vielä virallisesti peruttu, mutta Jukka Jalonen on kartalla missä mennään.

– En odottele virallista ilmoitusta, olen sen jo päätellyt, että niitä kisoja ei pelata. En ole enää miettinyt joukkueen kasaamista, jos rehellisiä ollaan, Jalonen totesi puhelimitse Viaplay Sport LIVE:ssä.

Jalonen oli juuri seuraamassa pelaajia Pohjois-Amerikassa, kun koronavirusepidemian aallot iskivät rajusti myös jääkiekkokaukaloihin.

– Hetki meni, sitten hiljalleen alkoi vajeta, että tilanne on pahempi kuin mitä luultiin maailmanlaajuisesti. Ei se nyt tullut shokkina, se alkoi pikku hiljaa valkenemaan. Ensin tuntui kaukaiselta ajatukselta. Sitten sen alkoi ymmärtämään, että kisat jää valitettavasti väliin. Ei sille mitään mahda, tässä on tärkeämmistä asioista kysymys, Jalonen totesi.

Jalonen oli kartoittanut joukkuetta kevään kisoihin ja tulijoita olisi ollut viime vuotta enemmän myös rapakon takaa.

– Fiilis, että oltaisiin saatu erittäin hyvä joukkue jalkeille, se tässä extraharmituksena. Jos vertaa viime kevääseen, niin paljon enemmän pelaajia olisi ollut saatavissa, Jalonen harmitteli.

Viaplay Sport LIVE on katsottavissa toistaiseksi ma-pe klo 19:00 – 19:30 ja 20:00 – 20:30 Viaplayssa ja Viasat Urheilu -kanavalla.