Ruotsin maajoukkuetta olympialaisissa ja nuorten MM-kisoissa edustanut superlupaus Rasmus Dahlin oli Aftonbladetin laajassa haastattelussa.

Dahlinista on kasvamassa yksi Ruotsin parhaista jääkiekkoilijoista, josta voi olla apua ”Tre Kronorille” vielä hyvin pitkäksi aikaa.

Dahlin kuitenkin tietää, että töitä täytyy tehdä kovasti.

− Haluan kehittää fysiikkaani saadakseni paremman laukauksen ja ollakseni vahvempi kamppailutilanteissa ja oman maalin edessä. Samalla en kuitenkaan halua menettää nopeuttani ja ketteryyttäni, Dahlin kertoi.

Dahlin ihailee muita Ruotsin huippupuolustajia. Nykypelaajista hän nimesi Victor Hedmanin ja uransa lopettaneista legendoista Nicklas Lidströmin.

− Jos haluan tulla yhtä hyväksi kuin Victor Hedman tai Nicklas Lidström, pitää minun painaa enemmän kuin 93 kiloa, Dahlin sanoi.

Buffalo Sabres varasi Dahlinin kesällä 2018 koko NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana. Hän on yltänyt heti kahdella ensimmäisellä kaudellaan 40 pisteen rajapyykkiin.

Dahlinin ohella Sabresia edustaa maanmies Victor Olofsson. Olofsson on ollut hyvä apu nuorelle Dahlinille.

− Hion yksityiskohtia tekniikassa. Yritän matkia Victor Olofssonia, tarkkailen häntä paljon ja teen perässä. Hän on luonnonlahjakkuus ja tavattoman hyvä laukomaan erilaisista paikoista, Dahlin perusteli.