Mikael Granlund, Pekka Rinne ja Juuse Saros tulivat yllätetyiksi, kun altavastaajan asemassa pudotuspelikarsintojen ottelusarjaan lähtenyt Arizona Coyotes kukisti suomalaiskolmikon edustaman Nashville Predatorsin voitoin 3−1.

Suomalaishuippujen lisäksi Predatorsia edustaa neljä ruotsalaispelaajaa. Aftonbladetin toimittaja Per Bjurman yllättyi Predatorsin putoamisesta kovasti ja syytti tappiosta päävalmentaja John Hynesia.

Bjurmanin mielestä Predatorsin pitäisi vaihtaa valmentajaa, vaikka Hynes ryhtyi joukkueen päävalmentajaksi vasta tammikuussa korvaten Peter Lavioletten.

Bjurmanin mielestä markkinoilla on vapaana parempiakin vaihtoehtoja, joita ovat hänen mukaansa esimerkiksi Gerard Gallant ja Bruce Boudreau.

− Huonomminkaan ei voi mennä, Bjurman kirjoitti kolumnissaan.

Suomalaisista Saros oli maalissa, kun Coyotes ratkaisi ottelusarjan itselleen. Granlund sai viimeisessä pelissä syöttöpisteen.

Bjurman ihmetteli, miksi esimerkiksi Rocco Grimaldi ja Craig Smith pelasivat enemmän kuin ”Tre Kronorista” tutut Viktor Arvidsson ja Filip Forsberg.

− Kuin päättäisi ajaa Opelia, vaikka olisi Ferrari odottamassa autotallissa, Bjurman hämmästeli.

Nashville Predatorsin seurahistorian huomioon ottaen on kuitenkin epätodennäköistä, että GM David Poile vaihtaisi valmentajaa. Predators liittyi NHL:ään vuonna 1998, ja Poile on toiminut seuran toimitusjohtajana siitä asti.

Hynesista tuli tammikuussa vasta kolmas Poilen palkkaama päävalmentaja. Häntä ja Laviolettea tehtävässä edelsi Barry Trotz, joka oli Predatorsin peräsimessä peräti 16 vuotta.

Saroksella ja Rinteellä on voimassa olevat sopimukset ensi kaudeksi Predatorsin kanssa. Granlundin sopimus päättyi tähän kauteen.