NHL kertoi keskiviikkona rankaisevansa Arizona Coyotesia luvattomasta varausikäisten pelaajien testaamisesta. Tämän seurauksena Coyotes menettää toisen kierroksen varausvuoronsa 2020 ja ensimmäisen kierroksen vuoronsa 2021.

Lopputulemana Coyotes jää tänä vuonna kokonaan ilman kolmen ensimmäisen kierroksen varausta, sillä se kauppasi ensimmäisen ja kolmannen vuoronsa pois jo aiemmin.

Rangaistus on tuntuva, mutta tarjoaa Coyotesin nykyisille lupauksille samalla hyvän mahdollisuuden läpimurtoon. Yksi heistä on Ilveksen Matias Maccelli. 19-vuotias laitahyökkääjä saattaa löytää itsensä varsin korkelta Coyotesin nokkimisjärjestyksessä, ellei seura ryhdy haalimaan korvaavia varausvuoroja.

The Athletic -toimittaja Corey Pronman pitää Coyotesin tilannetta hankalana, sillä keskinkertaisessa joukkueessa nuoret johtohahmot puuttuvat. Hän listaa pelaajia, joille ovi on nyt avoinna parrasvaloihin.

– Uskon, että vitosvaraus Barrett Hayton tulee olemaan ykkösketjun sentteri. Victor Söderströmistä ja Kyle Capobiancosta tulee hyviä NHL-puolustajia ja Jan Jenikistä sekä Matias Maccellista hyviä NHL-hyökkääjiä, Pronman sanoo.

Clayton Keller ja Jakob Chychrun ovat nuoria huippupelaajia, mutta kumpikaan heistä ei näytä varmalta tulevaisuuden tähdeltä. Tuolla rungolla on vaikea kilpailla mestaruudesta, ja kun korkeita varausvuoroja seuraaville vuosille on niin vähän, on vaikea nähdä tämän ryhmän nousevan liigan huipulle.

Maccelli on Coyotesin neljännen kierroksen varaus kesältä 2019. Viime kaudella hän latoi Liigassa 43 otteluun tehopisteet 13+17=30.