Osa kansasta tuntui pahoittavan taas torstaina mielensä, kun Iltalehden uutisoimana levisi tieto, että Liigassa astuu koronavirustauon jälkeen voimaan kokovisiiripakko.

Kyseisen muutoksen myötä Liigassa pyritään yhä paremmin pitämään huolta siitä, ettei koronavirus pääsisi leviämään ainakaan pelaajien välillä. Muutamat liigaseurat ovat jo harjoitelleet koko kasvot peittävän visiirin kanssa.

Lisäksi mahdollisen koronatartunnan saaneen pelaajan vastustajajoukkue ei uudistuksen myötä joutuisi lainkaan karanteeniin. THL on vahvistanut tämän, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoi Ilta-Sanomille.

Pelejä siis pystyttäisiin viemään parhaimillaan läpi paremmin kuin vaikka marras-joulukuussa – ja silti kansa se vaan jaksaa purnata.

Nyt asiaan ottaa kantaa Twitter-tilillään – varsin argumentoituja ja sen takia hyviä mielipiteitä aiemminkin jakanut – Sport-hyökkääjä Jonne Virtanen.

– Haluanko käyttää kokopleksiä? En.

– Suojaako se mun mielestä koronalta? Ei.

– Mutta Liiga ja pelaajat tekee, niinku THL ja tartuntalääkärit suosittelee. Jaksetaan ny uskoa, et ne tietää meitä enemmän näistä. Näin toimimalla ollaan saatu turvallinen ottelutapahtuma aikaseks tähänki asti, vaasalaisjoukkueessa syyskaudella erinomaisesti esiintynyt hyökkääjä järkeilee.

Lisäksi Virtanen nosti esille Ruotsin SHL:n ja Venäjän KHL:n esimerkit. Kummatkin sarjat pyörivät nyt täysillä, mutta Liiga ei.

– Ollaan kuitenki saatu pelattua pelejä parin tonnin yleisöllä. Länsinaapuris on kokonaiset 8 katsojaa ja itänaapuri nyt on päättäny, että kaikki kokeilee koronan. Että enemmän ku paremmin ollaan tähänki asti selviydytty.

Liigan on tarkoitus jatkoa noin kahden viikon kuluttua tapaninpäivänä.