Ote NHL:n pudotuspelien pistepörssistä: Mikko Rantanen 0+4, Joonas Donskoi 2+1…

Pelaajat, joista ensiksi mainittu on taalaliigan pudotuspelien pistepörssin nelonen ja syöttöpörssin kärki. Jälkimmäinen keikkuu pistepörssissä Rantasen perässä viidentenä.

Kun vielä Colorado Avalanche johtaa pudotuspelien avauskierroksen ottelusarjaa St. Louis Bluesia vastaan otteluvoitoin 2-0, riittää leirissä ja etenkin sen suomalaisilla aihetta hymyyn.

Kahden häkin ja kolmen pinnan Donskoi sekä parin syöttöpinnan Rantanen nousivat ratkaisurooleihin yöllä, kun Avalanche kellisti Bluesin toistamiseen – nyt 6-3.

– Joukkue tarvitsee pelaajia, jotka nostavat tasoaan tähän aikaan kaudesta. Joukkue tarvitsee erilaisia pelaajia ja sellaisia, jotka tekevät peliä – ei pelkästään hyökkäysalueella, vaan myös omissa. Kaverit tuntevat olonsa nyt hyväksi, Avs-luotsi Jared Bednar sanoi seuran kotisivuilla viitaten Donskoihin ja maalivahti Philipp Grubaueriin.

Pudotuspelien pistepörssin ykkönen Nathan MacKinnon (5+2) ylisti Landeskogia, mutta osansa sai toinen suomalaistykeistäkin.

– Loistava veto tänään myös Donskoilta.

Pesäpallosta tunnetun Raahen kasvatti teki pelissä historiaa ladottuaan pikkumustan reppuun jo 35 sekunnin kohdalla. Häkki oli Coloradon ja sitä edeltäneen Quebec Nordiquesin seurahistorian toiseksi nopein pudotuspeleissä. Wilf Paiement on yhä ennätysmies – osuma vuonna 1928 vain 29 sekunnin jälkeen.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Joonas Donskoi (0:35) scored the second-fastest goal from the start of a playoff contest in @Avalanche / Nordiques franchise history, six seconds shy of the mark set by Wilf Paiement (0:29 in Game 2 of 1982 DF). #StanleyCup

#NHLStats: media.nhl.com/public/news/14…

LUE TORSTAIN VASTAISENÄ YÖNÄ PELATTUJEN OTTELUIDEN JUTUISTA MYÖS:

Mikä torjunta! Juuse Saroksen ilmiömäinen suoritus ei kantanut voittoon NHL:n suomalaiskohtaamisessa – ”Luotamme häneen”

Maaleja latonut Sebastian Aho NHL:n suomalaiskohtaamisen suurin sankari – tykki tyrkyllä hurjan pörssin kärkipaikalle