Nashville Predatorsin upeaa kevättä katsoessa ei voi olla tekemättä vertailua Suomen jääkiekkomaajoukkueen paljon puhuttuun pelitapaan.

Leijonien pelitavasta on kuultu viimeisten kuukausien aikana valtavasti puheenvuoroja puolesta ja vastaan. Erityisesti Meidän peli, viivelähdöt ja kiekkokontrolli ovat herättäneet paljon kritiikkiä MM-kisojen aikaan.

Ajoittain Leijonien pelityyli toimi, ajoittain ei. Samalle se herätti paljon keskustelua siitä, voiko suomalaisella pelityylillä pärjätä kansainvälisissä huippupeleissä. NHL-sensaatio Predators antoi jo ensimmäisessä Stanley Cupin finaalissa yllättävän myönteisen vastauksen.

Joukkueen peli hiveli suomalaista silmää, kun se yllätti Pittsburgh Penguinsin täysin ensimmäisessä finaalissa. Loppuotteluihin haastajana lähtenyt joukkue hallitsi peliä kahden valttikortin avulla: hurjan paineistuksen sekä järkevän kiekkokontrollin.

Joukkue rytmitti ajoittain peliä herkullisesti Penguinsin jäädessä alussa täysin aseettomaksi. Vaikka pelin voimasuhteet muuttuivat avauserän loppuminuuteiksi vierasjoukkueen tehottomuuden ja typerien jäähyjen takia, osoitti jo ensimmäinen 10 minuuttia, että tämän kevään finaaleista voi odottaa todellista herkkupalaa.

Vaikka Penguins marssi ottelussa lopulta 5-3-voittoon, antoi ottelun tapahtumat hurjia lupauksia koko finaalisarjalle. Predators tietää, miten se tulee pärjäämään tulevissa peleissä.

Joukkue onnistui puolustamaan Penguinsin tähdet toisessa erässä kokonaan ulos maalipaikoilta. Kuvaavaa on, ettei kotijoukkue saanut toisessa ja kolmannessa erässä noin 37 minuuttiin lainkaan laukauksia Pekka Rinteen maalille.

Predators pelasi avausfinaalissa välillä nopeasti, välillä hitaasti. Nopean ja vahvan viisikkopelin ansiosta Penguinsin yksilöt hukkuivat jopa pienessä kaukalossa ajoittain pahasti pelin ulkopuolelle.

Samalla myös leijonafanien kannattaa pitää silmänsä auki: Jos NHL:n tämän tason peleissä pärjää monipuolisella pelaamisella sekä ajoittaisella järkevällä kiekkokontrollilla, ei Suomen maajoukkueen pelitapa olekaan välttämättä niin vanhanaikainen.

Lue myös: Pekka Rinteellä karmiva NHL-finaali – kiekkofanit kaatoivat rekkalastillisen sontaa niskaan

Lue myös: Pekka Rinteen ällistyttävä tilasto jää NHL-historiaan – vastaavaa ei olla nähty koskaan finaaleissa
Lue myös: Pekka Rinteen NHL-finaalista karmea painajainen – tilastot rumaa luettavaa

Lue myös: Kiekkotaituri naureskelee Pekka Rinteen erikoiselle tilastolle: ”Yliarvostettu juttu”