SM-liigassa SaiPaa ja KalPaa urallaan edustanut Jesse Mankinen ottaa syksyllä ison hypyn itään, kun kiekkotaituri pukee loppukesästä alaken Vitjazin pelipaidan ylleen.

Leijonat.com tapasi taitavan hyökkääjän, joka vietti kesäistä viikonloppua Street Hockey -turnauksessa Helsingin Narikkatorilla. Hyväntuulinen Mankinen kertoi odottavansa innolla uutta haastetta Venäjällä.

– Levollisin mielin odotan tulevaa. Kesä on mennyt hyvin – alla on sopivassa suhteessa lepoa ja treeniä. Maltilla on treenattu – kohta alkaa varmasti kovat treenit ja leirit, Mankinen summaa hymy huulillaan Leijonat.comille.

Mankinen suuntaa jo heinäkuun alussa Vitjazin matkassa leireilemään. Sen myötä käynnissä oleva kesä on poikkeuksellisen lyhyt.

– KHL on iso askel minulle. Siinä mielessä tässä on jo odottavainen tunnelma, taituri lisää.

Venäjän kieli haltuun?

Mankinen on Suomessa yhä varsin tuntematon nimi suurelle yleisölle. Vaikka vikkelä ja ovela hyökkääjä on pelannut SM-liigassa huipputasolla jo vuosia, on hän jäänyt SaiPassa ja KalPassa pienellä mediahuomiolle.

Menneellä kaudella Mankinen loisti KalPassa yhdessä Jaakko Rissasen kanssa. Tehokas duo oli pelipäällä, kun kuopiolaisseura marssi aina SM-liigan finaaleihin saakka.

Sen takia on kiinnostava nähdä, mitä kaksikko saa aikaiseksi KHL:ssä. Vitjaz teki Mankisen ohella sopimuksen myös Rissasen kanssa.

– Olemme viettäneet Kuopiossa jo jonkin verran aikaa yhdessä. On varmasi helpompaa, kun reissussa on joku, jonka kanssa pohtia asioita. Venäjä on molemmille kuitenkin vieras maa, Mankinen iloitsee.

Aiotko opiskella itse venäjän kieltä reissua varten?

– Olen yrittänyt jo aakkosia katsella. Toivottavasti tarttuu, että saisi vähän selvää, mitä siellä puhutaan, Mankinen virnistää.

Katso Mankisen tunnelmia tossulätkäturnauksesta tästä:

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo