NHL:n runkosarja pistetään pakettiin tämän viikonlopun aikana. On aika nostaa esiin kauden kovimmat suomalaisonnistujat.

Kahden ensimmäisen nimen nostaminen oli varsin helppoa. Mahtavan loppukauden ansiosta Aleksander Barkov on pakko nostaa Jussi Jokisen edelle, vaikkakin päinvastainen järjestys olisi myös perusteltavissa.

Kolmas sija oli sen sijaan vaikein arvottaa. Mieleen tuli äkkiseltään useampikin nimi, jotka olisivat myös ansainneet tuon tunnustuksen. Rasmus Ristolainen, Tuukka Rask ja Mikko Koivu tulevat ensimmäisinä mieleen.

1. Alexander Barkov, Florida Panthers

– Tällä hetkellä vain taivas on rajana. Sentteri on tehnyt viimeiseen kahdeksaan peliin 5+7 ja noussut suomalaisten pistepörssin kärkeen. Yhtä lailla Barkov on noussut myös liigan sentterieliittiin kauden aikana. Barkovin ja kumppanien kausi jatkaa vielä playoffseissa, ja ei olisi ihme, jos nuorukaisen tähti vielä tästäkin kirkastuisi.

– Barkov pelaa loistolätkää hyvin roolitetussa ketjussa. Vastustajilla on monta rankkaa iltapuhdetta edessään, jos Barkovin johtama ketju halutaan pysäyttää.

2. Jussi Jokinen, Florida Panthers

– Nostetaan esiin laitahyökkääjä samasta seurasta. Jokinen on varmasti yksi kauden positiivisimpia suomalaisyllättäjiä. 33-vuotias Kalajoen mies on naputellut runkosarjaan 17 maalia sekä 41 syöttöä. Tuota enemmän pisteitä on syntynyt viimeksi kaudella 2009-2010.

– Vaikka Hurricanesin paidassa syntyi tuolloin vuosia sitten yhteen kauteen peräti 30 maalia, on Jokinen vanhempana potkun jos toisenkin kokonaisvaltaisempi pelaaja. Jokinen on todella monipuolinen taistelija, jonka valmentaja voi heittää huoletta jäälle.

3. Leo Komarov, Toronto Maple Leafs

– On vähän harmi, että 20:n maalin raja jää Komarovilta rikkomatta. Rikkihän se olisi mennyt ellei loukkaantumiset loppukaudesta olisi tulleet kiusaamaan. On Komarovin onni ja epäonni, että hän pelaa juuri Torontossa – menestystä ei vielä sovi odottaa, mutta toisaalta pelillinen ruutu on todella suuri.

– Kauden aikana Komarov on todistanut monipuolisuutensa ja osoittanut kykenevänsä tekemään myös pisteitä. Komarovin ensi kautta on pakko odotella suurella mielenkiinnolla.