Leijonat ei päässyt tänä iltana helpolla, vaan joukkue joutui venymään toden teolla kaatakseen aggressiivisen ja hyvin liikkuneen USA:n. Päävalmentaja Kari Jalonen myönsi vastustajan pelaamisen aiheuttaneen valmennukselle harmaita hiuksia.

– Vastustajan suora hyökkäyspelaaminen oli todella vaarallista. Jouduimme tekemään ensimmäisellä erätauolla pari taktista muutosta, joilla saimme sen kuriin, kertoi Jalonen MTV:n haastattelussa.

– Sen jälkeen oltiin todella hyviä joukkuepelissä.

Jalonen kiitteli suurella asenteella taistellutta Leijona-laumaa. Ottelussa nähtiin muun muassa useita uhrautuvaisia laukausten eteen heittäytymisiä.

– Tänään oli kova kiekkoilta. Taistelijoiden peli. Isolla sydämellä pelasi Leijonat tänään. Lopussa taistelimme hienosti alivoimat pois.

Onnistumisia sateli tänään laajalta rintamalta, kun myös nelosketjun Antti Pihlström ja Teemu Pulkkinen pääsivät tehopisteiden makuun tärkeässä 2-0-osumassa.

– Kaikki ovat tärkeitä maaleja. Olemme rakentaneet joukkueen hyvin. Syvyyttä maalintekoon löytyy myös kolmos- ja nelosketjuista.

– Meillä on neljä hyvää ketjua, Jalonen päätti.