Toinenkin Stanley Cup -kandidaatti selvisi yön NHL-ottelussa. Vuorossa oli itäisen konferenssin finaalisarjan ratkaiseva taisto.

Olli Määtän Pittsburgh haastaa San Josen Cup-taistossa

Valtteri Filppulan uran toinen Stanley Cup jää toistaiseksi haaveeksi Tampa Bay Lightningin taivuttua vieraissa ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa 2-1-numeroin Pittsburgh Penguinsille. Pensin molemmat osumat viimeisteli toisessa erässä Bryan Rust. Filppula sai syöttöpisteen Jonathan Drouinin tasoitukseen ja oli itsekin lähellä maalia. Suomalaissentteri laukoi matalana ranteella siniviivalta, mutta Matt Murray sai ohjattua vedon patjoillaan ohi maalin.

Pensin kanssa uransa ensimmäiseen Stanley Cup -finaaliin edennyt Olli Määttä jäi ottelussa ilman tehoja. 19 minuuttia jäällä urakoineen puolustajan plusmiinustilasto kuitenkin oli kahden verran plussan puolella.

Taistelu Stanley Cupista alkaa maanantain ja tiistain välisenä yönä. Määtän Pensin haastaa Joonas Donskoin edustama San Jose Sharks.

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Olli Määttä Pittsburgh Penguins, 0+0, jääaikaa 19:34
Valtteri Filppula, Tampa Bay Lighting, 0+1, jääaikaa 20:59

Pittsburgh Penguins-Tampa Bay Lightning 2-1

Pittsburgh finaaliin otteluvoitoin 4-3.