Millä joukkueilla on parhaat maalivahtiosastot World Cupissa? Asiaa puntaroitiin kanadalaislehti National Postin verkkosivuilla.

Lehden mukaan Kanadan, USA:n ja Euroopan yhdistelmäjoukkueen kohdalla maalivahtiosasto aiheuttaa kysymysmerkkejä. Esimerkiksi Kanadan ykkösvahdiksi kaavailtu Carey Price ei ole pelannut loukkaantumisen takia viime marraskuun jälkeen.

Suomen tilanne on sen sijaan hyvä, mitä tulee lehden arvioon.

– Boston Bruinsin Tuukka Raskin ja Nashville Predatorsin Pekka Rinteen myötä Suomi ei voi mennä metsään.

National Postin mukaan helpoin maalivahtivalinta on Ruotsilla, sillä Henrik Lundqvist on selkeä ykkönen. Venäjällä on lehden mukaan kaksi vahvaa vaihtoehtoa (Sergei Bobrovski ja Semjon Varlamov), kuten Suomella.

Suomi pelaa World Cupin B-lohkossa yhdessä Ruotsin, Venäjän ja Pohjois-Amerikan yhdistelmäjoukkueen kanssa. Leijonien osalta turnaus alkaa 19. syyskuuuta klo 03 Suomen aikaa, kun vastaan luistelee Pohjois-Amerikka.