HELSINKI. Pelicansin valmentaja Ville Niemisellä alkaa toukokuussa uusi projekti, kun persoonallinen kiekkomies hyppää MM-kisojen ajaksi MTV:n asiantuntijahommiin.

Leijonat.com tapasi valmentajan, joka johti lahtelaisryhmän menneellä kaudella Liigan puolivälieriin. Upea runkosarja ei auttanut taistelussa HIFK:ta vastaan – sarjan komeettoja ollut Pelicans tippui kesälaitumille tiukan väännön jälkeen.

Runkosarjan kolmas sija ja vahvat otteet antavat uskoa tulevaan. Pelicans julkisti kauden jälkeen jatkosopimuksen päävalmentajansa kanssa.

– Hyvä maku jäi. Saatiin kovaa jäätä luistinten alle. Tiedetään, mitä tehtiin oikein. Ja missä pystytään vielä parantamaan. Välillä on hyvä pysähtyä ja analysoida – ja antaa ajan kulua, Nieminen summaa persoonalliseen tapaansa Leijonat.comille.

Yksi joukkueen kirkkaimpia tähtiä oli puolustajasensaatio Oliwer Kaski. Nyt Liiga-sensaatio metsästää paikkaa Leijonien MM-ryhmässä. Se ei yllätä Niemistä.

– Hän on ottanut vuoden aikana todella isoja askelia fyysisellä puolella sekä kokonaisvaltaisesti pelipuolella. Kun fysiikka on noussut, ne pelurin taidot ovat päässeet vielä enemmän esille. Hän pystyy olemaan se ratkaisevan eron tekevä pelaaja.

Kaskea on viety jo huhupuheissa NHL:ään. Kun asia nousee puheeksi, leviää Niemisen kasvoille poikkeuksellisen leveä virne. Kiekkokonkari joutuu selkeästi miettimään sanomisiaan.

– Kyllä hänellä (rahkeet) riittää! Sinne on poika menossa. Hän on sen mahdollisuuden nyt ansainnut, Nieminen virnistää.

Kaski ei ole Pelicansin menneen kauden ainoa läpimurtopelaaja. Upeat tarinat antavat koko organisaatiolle uskoa tulevaan. Nieminen virnistää, että vahva kausi on tuonut puhelimeen myös kiitollisia viestejä – pelien päätyttyä.

– Se on maanläheisin tapa tarkistella asiaa. Pelaajilta on tullut viestiä välillä mitä ihmeellisimpiin aikoihin. Se kertoo, että tämä on ihmisten touhua. Parhaamme on yritetty, Nieminen virnistää.

LUE MYÖS: Miksei Leijonat kiinnosta NHL-tähtiä? Jukka Jalonen tuohtui medialle: ”En itke kenenkään perään”


LUE MYÖS: Paljastus: Kaapo Kakko tavannut jo NHL-pomoja: ”Käyty syömässä ja juttelemassa”

LUE MYÖS: Tärkeitä NHL-apuja Leijoniin? Jere Lehtinen avaa MM-joukkueen kasaamista: ”Olemme nopeasti yhteydessä”

LUE MYÖS: Tässä on Suomen tuore MM-leiriryhmä – mukana usea kiinnostava nimi!

MITÄ AJATUKSIA NHL-POISJÄÄNNIT HERÄTTÄVÄT FANEISSA? Hyppää keskusteluun myös Facebookin suositussa Leijonafanit-ryhmässä!

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo