Leijonat kohtaa MM-kisojen avausottelussaan lauantain Yhdysvallat. Ottelun lähtökohdat ovat ennakkoon melko tasaiset.

Suomi lähtee kuitenkin otteluun paremmin valmistautuneena. Joukkue on ollut yhdessä toukokuun alusta lähtien, eikä kokoonpanoon ole liittynyt myöhemmin kuin kolme pelaajaa.

Yhdysvaltojen tilanne on hyvin erilainen. Joukkue on ollut yhdessä vasta alle viikon, eikä se ole pelannut ainuttakaan valmistavaa ottelua. Myöskään kaikki joukkueen pelaajat eivät ole toisilleen vielä kovinkaan tuttuja.

Leijonien ketjut

Leijonien kentälliset julkaistiin lauantaina kello 12 aikaan. Suomi lähtee otteluun samoilla ketjukoostumuksilla, jotka ovat jo harjoituksista tuttuja.

Suomen joukkueessa kirkkaimmat tähdet loistavat poissaolollaan, mutta kasassa on neljä hyvin laadukasta ketjua. Jokaisesta kentällisestä löytyy myös maalintekovoimaa. MM-kisojen valmistavissa otteluissa Leijonien tehokkain pelaaja oli Jere Karjalainen, joka pelaa ykkösketjussa ja ykkösylivoimalla.

Puolustuksessa Suomella on vahvoja pakkipareja. Avausottelussa esiin voi nousta ainakin tuore KHL-mestari Oliwer Kaski, joka pelaa Leijonien ykkösylivoimalla. Kevään 2019 maailmanmestari ollut kisojen alla erinomaisessa iskussa.

Leijonien maalilla aloittaa odotetusti Jussi Olkinuora. Takana on erinomainen kausi Metallurg Magnitogorskissa, joten lähtökohdat kisoihin ovat loistavat. Olkinuora on vahva ehdokas Leijonien ykkösmaalivahdiksi, mutta myös Harri Säteri pitää huolen siitä, että kilpailu on peliajasta kovaa.

Kokoonpano:

38 Teemu Turunen – 22 Arttu Ruotsalainen – 25 Jere Karjalainen
21 Jere Innala – 27 Petri Kontiola – 81 Iiro Pakarinen
76 Jere Sallinen – 13 Mikael Ruohomaa – 15 Anton Lundell
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila

55 Atte Ohtamaa – 7 Oliwer Kaski
3 Olli Määttä – 2 Ville Pokka
6 Tony Sund – 40 Petteri Lindbohm
52 Mikael Seppälä – 50 Miika Koivisto

45 Jussi Olkinuora (29 Harri Säteri)

Halutessasi voit katsoa myös Yhdysvaltojen ketjut täältä.

Poissaolot/loukkaantumiset

Leijonien joukkueessa on tällä hetkellä erinomainen terveystilanne, eikä yksikään pelaaja ole loukkaantuneena.

Yhdysvallat-ottelussa pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle jäävät Niko Ojamäki, Peter Tiivola, Valtteri Puustinen, Kim Nousiainen, Axel Rindell ja Janne Juvonen.

Katsomon puolelle joutuneiden pelaajien joukossa ei ole yllätyksiä, sillä jokaisella pelipaikalla kilpailu on kovaa. Kyseisistä nimistä suurin osa saa kyllä näytönpaikan, kun turnaus etenee pidemmälle.

Kommentit pelin alla

Suomen joukkueessa tunnelmat ovat MM-kisojen avausottelun alla hieman jännittyneet. Joukkueessa uskotaan, että tänäkin keväänä mahdollisuudet on edetä aina päätyyn saakka.

– Totta kai lähdetään tavoittelemaan sitä kirkkainta, mutta sinne pitää mennä peli kerrallaan. Meillä on hyvä nippu kasassa ja harjoituksissa on ollut hyvä meininki. Uskon, että kun saadaan loksautettua palaset kohdilleen, niin mahdollisuudet on vaikka mihin, Arttu Ruotsalainen kommentoi Suomen Jääkiekkoliiton haastattelussa.

Leijonien kapteeni Marko Anttilan mukaan tämän kevään joukkue muistuttaa kevään 2019 maailmanmestariryhmää. Joukkueessa on tälläkin kertaa vähäisesti NHL-apuja ja pelaajat tuntevat toisensa hyvin.

– Onhan joukkueissa on paljon samaa. Meillä on kokoonpanossa nuoria pelaajia ja myös kokemusta. Sen lisäksi joukkueessa on erikoistilanneosaamista ja roolitusta samalla tavoin kuin kaksi vuotta sitten, Anttila kommentoi kisojen alla lehdistötilaisuuden.

Seuraa näitä

Ottelussa Suomelta seurantaan kannattaa ottaa muun muassa Arttu Ruotsalainen ja Oliwer Kaski. Molemmilla on takanaan onnistuneet seurajoukkuekaudet, ja Leijonissa minuutteja on luvassa isosti. Kaksikko nähdään myös Leijonien ykkösylivoimalla.

Yhdysvaltojen joukkueesta löytyy nuoria ja nopeita pelaajia, joista osa on vielä suuremmalla yleisölle tuntemattomia nimiä. Leijonat.comin toimitus ehdottaa seuraamaan etenkin keskushyökkääjä Matthew Beniersiä, 18, joka varataan tänä kesänä NHL:ään ehkäpä koko tilaisuuden ensimmäisenä pelaajana.

LUE MYÖS: Leijonat kohtaa tänään Yhdysvallat – tässä ovat vastustajan suurimmat tähdet!

Näin näet ottelun

Suomen ottelun televisioi MTV3-kanava ja C More. Kamppailu alkaa kello 16.15, mutta ottelua ennakoidaan myös studiossa. MTV3:n studiolähetys alkaa kello 16.00 ja C Moren jo kello 15.30.

Mikäli et pääse tv:n äärelle, voit seurata kamppailu myös peliyhtiö NordicBetin livestream-lähetyksen kautta.