NHL:n kurinpito jyrähti Edmonton Oilersin puolustaja Markus Niemeläiselle. Suomalaisjärkäleelle langetettiin 2043 dollarin sakot poikittaisesta mailasta. Summa oli maksimi, joka Niemeläiselle voitiin työehtosopimuksen perusteella antaa.

Rike tapahtui ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan. Winnipegin Kristian Vesalainen ajoi ahneesti Edmontonin maalille, kun Niemeläinen otti hänet vastaan antamalla rajusti poikittaista mailaa kasvoihin.

Niemeläisen vuosipalkka NHL:ssä on 817 500 dollaria. Hän on kuitenkin pelannut ison osan kaudesta AHL:ssä, missä hänen vuosipalkkansa on 70 000 dollaria.

Niemeläinen on murtautunut yllättäen Edmontonin vakiomiehistöön sen jälkeen, kun hän sai näyttöpaikan loukkaantumisten johdosta. Niemeläinen ei ole vielä iskenyt tehoja NHL:ssä, mutta jykevä puolustaja on ollut erinomainen vahvistus Edmontonin puolustuspeliin.

Voit katsoa Niemeläisen poikittaisen mailan tästä.