Arizona Coyotesin puolustaja Juuso Välimäki loukkaantui vakavasti marraskuun ottelussa Dallas Starsia vastaan. Hän sai Jani Hakanpään lämärin suoraan kasvoihinsa, minkä vuoksi Välimäki keskeytti ottelun ja hänet kiidätettiin sairaalaan.

Daily Faceoffin mukaan ambulanssi jätti Välimäen, tämän vaimon ja Coyotesin työntekijän päivystykseen hoitamaan itse omaa asiaansa. Dallasin sairaalahenkilökunta teki alustavat tutkimukset, joiden jälkeen Välimäki passitettiin ei-kiireellisenä tapauksena takaisin hotelliin. Sairaalassa oli sillä hetkellä kriittisempiä potilaita kuten ampumatapausten uhreja.

Välimäen kasvot olivat veressä, hänellä oli reikä suussa ja runsasta sisäistä verenvuotoa. Jos Välimäki todella olisi jäänyt ilman hoitoa ja mennyt hotelliin, hän olisi lääkäreiden mukaan mahdollisesti nukkuessaan tukehtunut omaan vereensä.

Välimäki sai hoitoa lopulta vasta viisi tuntia myöhemmin, kun puolustajan vaimo Vilma otti yhteyttä pelaajajärjestö NHLPA:han, joka hoiti asian. Suomalaispuolustajan suuvamma vaati 55 tikkiä. Lisäksi hänen kasvojensa luu oli murtunut ja hän menetti kolme hammasta.

Nyt NHL ja NHLPA tutkivat yhdessä, jätettiinkö tapauksessa noudattamatta NHL:n protokollaa loukkaantuneiden pelaajien suhteen.