Suomen valmistautuminen MM-turnaukseen jatkui tänään Kouvolassa Euro Hockey Tourin ottelulla Tshekkiä vastaan. Torstain tappio slaavilaisille saatiin kuitattua Leijonien murjottua vieraansa selkeästi 4-1-lukemin. Päivän hahmo oli tänään maalin ja kaksi syöttöä kirjannut Markus Granlund. Tärkeässä roolissa olivat myös pakkikaluston viivalämärit, joista syntyikin kolme osumaa.

Leijona-faneja Lumon Arenalla riitti ylälehtereitä myöten, sillä yleisöä paikan päälle oli kerääntynyt peräti 5123 silmäparin verran.

Suomen hanat aukesivat ylivoimalla maalittoman avauserän jälkeen heti toisen erän alkuun, kun Juuso Hietasen lyöntilaukaus pamahti siniviivalta Tshekki-maalin ylänurkkaan. Syötön aloitusvoiton jälkeen taakse tarjosi Granlund.

Leijonien etumatka ei kestänyt viittä minuuttia pidempään. Petr Zamorsky vapautti syötöllään Jiri Sekacin Suomen puolustuksen välistä läpi, minkä jälkeen hyökkääjä sijoitti tarkan rannelaukauksen Mikko Koskisen taakse.

Suomi palasi johtoon, kun toista erää oli 12 minuuttia takana. Granlund upotti 2-1-osuman verkkoon suoraan Mikko Rantasen tarjoilusta.

Tästä peli alkoi rullata, ja Leijonien etumatka kasvoi alivoimamaalilla kaksi minuuttia ennen erätaukoa. Granlund oli jälleen arkkitehti namuteltuaan Topi Jaakolalle viivalta laatupaikan. Varakapteeni lämäsi kiekon jo kolmannen kerran Pavel Francouzin selän taakse.

Sama tahti jatkui päätöserässä. Tshekin verkot heiluivat jälleen Tommi Kivistön lyötyä siniviivalta päätöslukemat 4-1:een. Päivän toisen syöttöpisteensä kirjautti Rantanen ja kakkossyötön sai Leo Komarov.

Leijonien MM-valmistautuminen jatkuu ensi viikolla kahden Venäjä-ottelun myötä. Sitä ennen Suomen MM-leiriryhmään on mahdollisesti tulossa joitain muutoksia.

Korjaus klo 17.52. Yleisöä oli mukavasti paikalla, muttei ihan täyden hallin verran.