Suomi oli Venäjää parempi Euro Hockey Tourin ottelussa Moskovassa lukemin 3-1. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä koko 60 minuutin ajan, mutta Leijonien toisen erän lopun kaksi maalia riittivät voiton takaamiseen.

Ottelun ensimmäinen erä oli tunnustelua. Molempien joukkueiden pelaamisesta näkyi, että ketjukoostumukset hakevat vielä itseään kevään MM-kisoja ajatellen.

Venäjän 1-0-johtoon ajassa 06.47 ampui puolustaja Vjatšeslav Voinov, jonka tulinen lämäri siniviivalta viuhui vastustamattomasti ohi Mikko Koskisen.

Suomi kuittasi kuitenkin nopeasti, kun Torontosta Leijonien apuun saapunut Leo Komarov tinttasi kevään toisessa maaottelussaan kiekon reboundista verkon perukoille. Loistavan esityön osumaan teki Mikko Rantanen.

Toinen erä oli lukuisten erikoistilanteiden johdosta sekava, eikä kumpikaan joukkue saanut edelleenkään organisoitua viisikkopeliä aikaiseksi. Molemmilla joukkueilla oli kaksi kahden minuutin rangaistusta, mutta erikoistilanteet eivät tuottaneet lisäosumia.

Sen sijaan tasaviisikoin Suomi osui kahdesti. Ensin Sebastian Aho laukoi Suomen 2-1-johtoon, ja erän viimeisellä sekunnilla Teemu Pulkkinen esitteli tulista laukaustaan ja siirsi Suomen jo kahden maalin karkumatkalle. Myös Ahon suoritus oli näyttävä, sillä nuorukainen sai kaatumaisillaan ollessaankin lauottua kiekon tarkasti maalin ylänurkkaan.

Kolmannessa erässä Venäjä yritti muodostaa kiriä, mutta Leijonat pelasi johtoasemassa fiksusti pakottaen kotijoukkueen hyökkäykset kulmiin. Suomen maalilla hienon ottelun pelannut Koskinen hoiti loput, joten Leijonat onnistui säilyttämään kahden maalin johtonsa ottelun loppuun saakka.

Joukkueet kohtaavat uudelleen lauantaina.