Yön NHL-kierroksella nähtiin kahdessa ottelussa jopa viisi suomalaispelaajaa. Peleissä mentiin tällä kertaa pidemmän kaavan kautta ja sinivalkoiset maalivahdit olivat molemmissa otteluissa ilmiliekeissä.

Lehtonen näytti epäilijöille pysäyttämällä Bluesin vyöryn

Kari Lehtonen palasi avaavaksi maalivahdiksi, kun Dallas Stars tasoitti otteluvoitot St Louis Bluesin vieraana 2-2:een. Stars ratkaisi pelin jatkoajan toisella minuutilla Cody Eakinin yllätettyä rannelaukauksellaan Brian Elliottin. Jori Lehterä jäi Bluesilla ilman tehoja.

Lehtoselle kertyi ottelussa vain 24 torjuntaa, mutta mukaan mahtui hyvinkin näyttävä koppi. Suomalainen muun muassa teki Paul Stastnyn suunnitelmat tyhjäksi, kun Blues-sentteri pääsi koittamaan avopaikasta. Lisäksi mukaan mahtui näyttävä one-timer-torjunta.

Rinne lyömättömässä vedossa Nashvillen maraton-ottelussa

Pekka Rinne oli hurjassa vedossa Nashville Predatorsin tasoitettua voitot San Jose Sharksia vastaan seurahistorian pisimmässä maraton-ottelussa 2-2:een. Kempeleläinen pysäytti peräti 44 laukausta, kun peli venyi kolmannen jatkoerän puoliväliin saakka. Lähes kahden ottelun mittaisen pelin ratkaisi pitkän tahkoamisen jälkeen irtokiekosta Mike Fisher. Miikka Salomäki jäi Nashvillellä ilman tehopisteitä.

Vaikka Fisher iskikin ratkaisumaalin, todellinen sankari oli Rinne. Ilman suomalaisen huippukoppeja peli olisi päättynyt jo aiemmin Sharksin eduksi.

Sharksin leiristä Joonas Donskoi pääsi tappiosta huolimatta maalin makuun. Raahelainen ohjasi ylivoimalla verkkoon vieraiden 2-2-tasoituksen.

Sinivalkoiset tilastot ja tulokset

Kari Lehtonen, Dallas Stars, 23/24 torjuntaa
Antti Niemi, Dallas Stars, luukulla
Jori Lehterä, St Louis Blues, 0+0, jääaikaa 18:16
Pekka Rinne, Nashville Predators, 44/47 torjuntaa
Miikka Salomäki, Nashville Predators, 0+0, jääaikaa 25:33
Joonas Donskoi, San Jose Sharks, 1+0, jääaikaa 25:58