Leijonien valmentaja Lauri Marjamäki valitsi tänään viimeiset seitsemän pelaajaa syksyn World Cup -turnaukseen. Hyökkääjistä mukaan valittiin Patrik Laine, Sebastian Aho ja Erik Haula. Puolustajista kutsun joukkueeseen saivat Ville Pokka, Sami Lepistö ja Jyrki Jokipakka. Lisäksi Leijonien maalilla upean MM-turnauksen torjunut Mikko Koskinen nimettiin joukkueen kolmanneksi maalivahdiksi.

Marjamäen valinnat olivat rohkeita, mutta lopulta melko yllätyksettömiä. Nuoret tähdet Laine ja Aho ovat lyöneet tällä kaudella sellaiset näytöt pöytään, ettei Marjamäellä ollut syytä sivuuttaa heitä. Haula pelasi loistavan kevään NHL:ssä ja ansaitsi ehdottomasti paikkansa joukkueessa. Hyökkääjistä niukasti rannalle jäivät ainakin Mikko Rantanen ja Miikka Salomäki. Jesse Puljujärvi ei ole vielä ehtinyt debytoida A-maajoukkueessa, joten tämä turnaus tuli hänelle liian aikaisin.

Lepistön valinta oli odotettu, vaikka mies ei MM-turnauksessa pelannutkaan. Pokka ja Jokipakka ovat varmoja valintoja, joille pienessä kaukalossa pelaaminen on tuttua. On makuasia, olisiko Juuso Hietanen tai vaikkapa Topi Jaakola kuulunut joukkueeseen jommankumman edellä mainitun tilalle.

Näillä kentällisillä:

Hyökkääjät:
Jussi Jokinen – Aleksander Barkov – Patrik Laine
Mikael Granlund – Mikko Koivu – Joonas Donskoi
Valtteri Filppula – Jori Lehterä – Teuvo Teräväinen/Sebastian Aho
Lauri Korpikoski – Erik Haula – Leo Komarov
13. hyökkääjä Sebastian Aho/Teuvo Teräväinen

Lyhyessä turnauksessa haetaan yhteisiä kokemuksia omaavia pelaajia samoihin ketjuihin. Kaksi ensimmäistä ketjua muodostuvat MM-kisoista tuttujen pelaajien ympärille. Joonas Donskoi tuo tulivoimaa Mikko Koivun ja Mikael Granlundin rinnalle. Ykkösvitja osoitti vaarallisuutensa MM-jäillä, eikä sitä ole syytä rikkoa.

Mielenkiintoinen kilpailu syntyy kolmosketjussa Teuvo Teräväisen ja Ahon välille. Pelaajatyypiltään molemmat nuoret hyökkääjät ovat melko samanlaisia, älykkäitä ja taitavia. Teräväisellä on jo runsaasti kokemusta NHL-jäiltä, mutta hän ajautui viime kaudella Chicagossa pieneen rooliin. Aho sen sijaan on ummikko pienessä kaukalossa, mutta pelasi valtavan korkealla tasolla kuluneen kauden läpi.

Puolustajat:
Olli Määttä – Sami Vatanen
Sami Lepistö – Rasmus Ristolainen
Jyrki Jokipakka – Ville Pokka
Esa Lindell