HELSINKI. Leijonien alakerran yksi kiinnostavimpia vahvistuksia on järkälemäinen Petteri Lindbohm.

25-vuotias pakki teki debyyttinsä, kun Leijonat koki Helsingissä kitkerän 0-3-tappion Venäjälle. Vaikka pelistä jäi käteen lopulta vähän, oli isokokoinen pakki joukkueensa näkyvintä osastoa usealla komealla taklauksellaan.

Lindbohm kertoo suoraan, että avauspelin tulos harmitti. Ensimmäinen peli jännitti luonnollisesti.

– Oli kiva saada peli pois alta. Eka matsi on aina eka matsi. Tuntui, että joukkueena jäi se viimeinen viisi pinnaa puuttumaan. Se pitää kaivaa jatkossa vielä esiin, Lindbohm summaa Leijonat.comille.

Kovat pommit maistuvat. Se on asia, jonka avulla Lindbohm kertoo mielellään pääsevän ”pelin sisään”.

– Kovat taklaukset auttavat aina. Kunhan on viisas myös pelin suhteen. Hyvältä tuntui, oli hyvä vauhti heti päällä.

Euroopasta uutta vauhtia NHL-unelman jahtaamiseen

Lindbohmin tausta on kiinnostava. Nuori pakki ehti luutia rapakon takana neljä kautta St. Louis Bluesin organisaatiossa. Tässä ajassa alle tuli yhteensä seitsemän NHL-peliä.

Kesällä eteen tuli kuitenkin iso ratkaisu, kun pakki päätti jättää Pohjois-Amerikan kaukalot. Suunnaksi valikoitui Sveitsi ja Lausanne HC.

– Se ei ollut helppo ratkaisu. Sulattelin sitä hetken ja päätin, että haluan ottaa pienen askeleen taaksepäin ja vähän rauhoittaa hommaa. Täällä on vähemmän pelejä ja pystyy treenaamaan enemmän laadukkaasti, Lindbohm summaa.

Nyt alla on 13 peliä kovassa NLA:ssa. Lindbohm ei ole mikään pistenikkari – alku vauhdikkaassa Sveitsin pääsarjassa on ollut silti vahva. Sen myötä NHL on yhä ajatuksissa.

– Omat tavoitteet ovat ehdottomasti päästä takaisin sinne. Sitä varten paiskitaan kovasti hommia. Mutta mennään päivä ja kausi kerrallaan, Lindbohm lisää.

NHL-konkarilta henkistä oppia

Sveitsin sarja on Euroopan suursarjoista ainoa, joka on piilossa Suomesta käsin. Kun pelejä ei näy missään, on sarjan tapahtumista vaikea saada aina selkoa.

Lindbohm kehuu liigaa, jossa riittää koviakin kiekkotähtiä.

– Se on todella vauhdikas sarja, jossa pelaa paljon entisiä NHL-nimiä. Omassa naapurissani asuu muun muassa (Torrey) Mitchell, jolta on saanut paljon ajatuksia ja vinkkejä. Päivittäin ajellaan hallille – hän on pelannut yli 700 peliä NHL:ssä. Siinä saa paljon myös henkistä valmennusta.

NLA muistetaan Suomessa 2000-luvun alun tv-lähetyksistä, joissa mentiin päästä päähän. Lindbohm naureskelee, ettei stereotypiat ole ainakaan ihan tuulesta temmattuja.

Tässä järkälemäinen pakki haluaa auttaa joukkuettaan. Lindbohm hankittiin Lausanneen juuri oman pään tukkijaksi.

– Välillä mennään pitkälti päästä päätyyn. Ehkä sen takia minut hommattiin sinne, että saataisiin puolustusta vähän rauhoitettua. Ettei aina kilpailla, kumpi tekee enemmän maaleja. Joskus voidaan puolustaa ja voittaa pelejä päästämällä vähemmän.

13 peliin tilillä on yksi syöttöpiste. Vaikka Lindbohm naureskeleekin, ettei hänen onnistuminen näy teholukemissa, on keväällä tarkoitus saada muutama piste enemmän. Ikään kuin tutuille näytiksi.

– Minua ei onneksi hankittu pistetykiksi. Yritetään silti saada itse vähän enemmän pisteitä – näyttää Suomeen paremmalta, pakki virnistää.

Leijonat.com seuraa Leijonien taivalta kotiturnauksessa. Hyppää kulissien taakse myös Snapchatissa tunnuksella: leijonatcom.

LUE MYÖS: Yllättävä kielimuuri! Leijonien debytantti ei puhu suomea, tarvitsee tulkkia kopissa: ”Tämä on vaikea kieli”

LUE MYÖS: Hurjaa jälkeä! Tulikuuma leijonatykki selätti mystiset sairastelut: ”Hermot olivat koetuksella”

LUE MYÖS: Tyly oppitunti! Leijonille kitkerä tappio – Jukka Jaloselle synkkä alku

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo