Huippuvahvistus Jokereille? Henrik Haapala hyppää vaikeiden NHL-vuosien jälkeen Suomeen – avaa siirtonsa taustat: ”Turha jossitella”

© Kuva: Ilari Isotalo

HELSINKI. Jokereiden riveissä nähdään alkavalla kaudella monta kiinnostavaa vahvistusta. Yksi heistä on Henrik Haapala, joka hyppää KHL:ään kahden Florida Panthers -sopimuskauden jälkeen.

Pienikokoinen hyökkääjä on väläytellyt heti loppukesästä Jokereiden harjoitusotteluissa vauhtiaan. Sähäkkä laituri on parhaimmillaan todella vaikea pidettävä vastustajan pakistolle – sen myötä Haapalalta voi odottaa paljon myös KHL-kaukaloissa.

Mutta miksi hyökkääjä päätti siirtyä takaisin Suomeen ja Jokereihin? Leijonat.com tapasi Haapalan, jonka menneet vuodet ovat olleet vaikeita.

– Mulla on ollut kaksi aika rikkinäistä kautta alla. Pohjois-Amerikassa meni jalka ja se leikattiin. Sen myötä viime kausi oli aika puolikas. Nyt tuli hyvä väli – halusin itse pelata KHL:ssä ja Late (päävalmentaja Lauri Marjamäki) oli tuttu maajoukkuekuvioista. Jokerit oli helppo valinta, Haapala summaa Leijonat.comille.

Pesti Panthersissa alkoi synkästi: Haapala loukkaantui oikeastaan heti Floridaan lähdettyä – sen jälkeen paluu kaukaloihin oli vaikeaa. Nuori hyökkääjä pelasi ensimmäisellä kaudellaan viiden NHL-pelin ohella pitkälti AHL:ssä sekä lainapestillä Tapparassa.

– Siinä oli vähän huonoa tsägääkin. Jalka meni oikeastaan heti, kun pääsin sinne. Se kausi kituutettiin loppuun. Mutta vuotena se oli opettava, Haapala pohtii.

Viime kausi sujui vammasta ja leikkauksesta toipuessa. Haapala lähetettiin lainalle Sveitsin Luganoon. Vaikka alku oli hankala, osoitti loppukausi Haapalan taidot. NLA:ssa alle tuli lopulta runkosarjassa yhteensä 21 peliä tehoin 3+12=15. Pudotuspelissä suomalainen oli joukkueensa tehokkain pistemies keräten kolmeen otteluun pisteet 1+4=5.

– Alku oli vaikea. En tehnyt varmaan viiteen avauspeliin yhtään pistettä. Loppu meni kuitenkin paremmin. Silloin heräsi ajatus KHL:stä. Kun Jokerit tuli kuvioihin, tämä tuntui luontevalta ratkaisulta.

Henrik Haapala ehti pelata yhteensä viisi peliä Panthersin matkassa. Kuva: Getty Images.

”Suomalaisten kanssa kiva tehdä hommia”

Nyt Haapala on saanut alleen terveen kesän. Se on edellytys myös tulevan kauden menestykselle – Jokereissa odotetaan paljon 25-vuotiaalta kiekkotaiturilta. Haapala on isossa roolissa sekä joukkueen ylivoimalla että viisikoin.

– Haapala on nuori ja kehittyvä pelaaja, jonka uran parhaat vuodet ovat vielä edessä. Häneltä löytyy taitoa, aktiivisuutta ja kykyä tehdä peliä sekä erikoisosaamista myös ylivoimalle. Tärkeää on myös pelaajan asenne ja halu tulla Jokereihin, sillä hänellä on iso motivaatio näyttää osaamisensa tulevina kausina, Jokereiden GM Jari Kurri kertoi aiemmin kesällä.

Hyökkääjä itse vakuuttaa tyytyväisyyttään. Jokerit aloitti harjoittelun kauteen jo heinäkuun puolella – nyt ryhmä on ollut yhdessä jo useita viikkoja.

– Olen päässyt todella hyvin sisään. Kyllä suomalaisten kanssa on vaan kiva tehdä hommia. On se erilaista olla kopissa. Olen itse kyllä nauttinut heti suuresti, Haapala virnistää.

Ensimmäisellä Panthers-vuotena alle tuli viisi NHL-peliä. Mitä siitä jäi käteen?

– Se oli motivoiva kokemus. Jäi sellainen fiilis, että kyllä siellä voisi pärjätäkin, jos oma tilanne olisi vähän erilainen. Turha silti jossitella – se on kova sarja ja kilpailu on kovaa. Nyt ollaan täällä – tämä projekti on hieno mahdollisuus näyttää taas, Haapala kiteyttää.

LUE MYÖS: Uusi kansallissankari? Marko Anttila ällistelee tulikuumaa Teemu Pukkia: ”Upeaa seurata”

LUE MYÖS: NHL sai jäädä! Kokenut Antti Niemi hyppää Suomeen – avaa nyt siirtonsa syyt: ”Vielä on halua tehdä hommia”

LUE MYÖS: Yllättävä veto! Nuori pakkilupaus kieltäytyi NHL-sopimuksesta – hakee pelipaikkaa Suomesta: ”Pääsen näyttämään osaamistani”


LUE MYÖS: Läpimurto Liigaan? 20-vuotias leijonalupaus palasi Kanadasta Suomeen: ”Unelma pienestä pitäen”

LUE MYÖS: Nimekäs vahvistus! Eero Elo palaa Liigaan – kovin odotuksin: ”Maaleja, maaleja ja maaleja – se on mun ykkösjuttu”

LUE MYÖS: Tulevaisuuden huippunimi? Detroit lähetti nuoren kiekkotaiturin Suomeen: ”Vaatii totuttelua – hyvä askel minulle”

LUE MYÖS: Kilpailijan leiriin! HPK:n huippunimi hyppäsi HIFK:n riveihin – avaa siirron syyt: ”Tarvitsin muutosta”

LUE MYÖS: Uusi kulttipelaaja Liigaan? Ässien voimapesä hurmasi ja vihastutti debyytissään – lupaa: ”Vastustaja käy kuumana”

 

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.