Suomi otti eilen illalla komean 4-0-voiton Kanadasta MM-turnauksen alkusarjan päätösottelussa (lue raportti). Kanada ei ottelussa mitään erityisen taidokasta esittänyt. Lajin mahtimaa keskittyi lähinnä koiruuksiin.

Jarno Koskiranta ei ollut moksiskaan punapaitojen törttöilyistä, joista voit lukea ja katsoa lisää tästä.

– Viimeisessä erässä etenkin kanadalaiset alkoivat tökkiä ja hakea asetelmia. Menivät ”Kossua” (maalivahti Mikko Koskinen) tökkimään ja sen sellaista. Mutta se kuuluu tähän peliin, Koskiranta sanoi Leijonat.comille.

Kanadan mediassa pelaajien sikailut tuomittiin ja niitä jopa hävettiin (lue uutinen). Suomessa Leijonista sen sijaan voitiin olla ylpeitä. Suomalaiset eivät lähteneet hölmöilyihin mukaan, vaan keskittyivät pelaamiseen.

– Siinä vaan turhaan menettää energiaa. Johdimme peliä 4-0. Siinä tilanteessa on vain pelattava omaa peliä.

Voiton ansiosta Suomi kohtaa puolivälierissä Tanskan. Ottelu pelataan torstaina klo 16.15.