Ukko-Pekka Luukkosella povataan isoa roolia Nuorten Leijonien maalilla MM-kisoissa.

19-vuotias NHL-lupaus väläytteli viretään jo MM-kenraalissa, kun Suomi kaatoi Kanadan maalein 5-2. Luukkonen oli joukkueensa parhaimmistoa venymällä ottelussa useaan isoon torjuntaan.

Hieno peli ei ole kuitenkaan sattumaa. Luukkosella on allaan upea kausi OHL-joukkue Sudbury Wolvesin maalilla. 26 pelin torjuntaprosentti on komea 92,6 – se on samalla koko junnusarjan paras. Myös päästettyjen maalien keskiaro 2,49 on koko sarjan paras lukema.

Sen myötä voi olettaa, että Luukkonen saapuu arvokisaryhmään täynnä itseluottamusta. Ensimmäinen vuosi Kanadassa on sujunut mainiosti.

– Tietysti sitä haluaa, että tilastot olisivat vieläkin paremmat. Mutta eivät ne ole huonot. Aina voi parantaa, mutta olen sopeutunut pieneen kaukaloon melko hyvin, Luukkonen summaa IIHF:n sivuilla.

Nuorukainen torjui vielä viime kaudella HPK:n orgainsaatiossa. Buffalo Sabresin lupaus otti kesällä kuitenkin ison hypyn, kun kotimaa säi jäädä ja pelipaikaksi varmistui kanadalainen OHL.

– Viihdyn täällä. On hienoa sopeutua pohjoisamerikkalaiseen peliin ja pieneen kaukaloon. Täällä on enemmän vauhtia ja vähemmän tilaa. Pelaajat ovat nopeampia, mikä on vaatinut sopeutumista, nuorukainen ynnää.

Luukkonen on Sabresin toisen kierroksen varaus kesältä 2017. Nuori maalivahtinimi saa paljon palautetta NHL-seuralta. Kiekkoura rakentuu pala kerrallaan ja maltilla.

Kesällä tehty kolmen vuoden tulokassopimus tuo luottoa – NHL-joukkue haluaa pitää kiinni suomalaisesta.

– He haluavat, että pelaan mahdollisimman paljon. Ja kehitän sitä kautta peliäni. He ovat tyytyväisiä, miten pelini ovat menneet. Kun peli on nopeampaa, pitää maalilla olla rauhallisempi. Täällä ei voi ylipelata, sen kanssa olen tehnyt hommia, Luukkonen kteyttää.

Suomi aloittaa nuorten MM-kisat 27.12 klo 05.30, kun vastaan asettuu Ruotsi. Leijonien joukkue kisoihin lyödään lukkoon todennäköisesti 25. joulukuuta.

LUE MYÖS: Huvittava temppu! Leijonien NHL-apu yllätti fanin kesken pelin

LUE MYÖS: Tyrmäävää! Eeli Tolvasen pommi puhui heti – Nuorille Leijonille hurja päänahka MM-kenraalissa