KOSICE. Leijonat nostaa tuoretta verta tolppien väliin perjantaina, kun joukkue kohtaa Iso-Britannian.

Liigasta tuttu Jussi Olkinuora pelaa uransa ensimmäisen MM-ottelun. Veto on harvinainen – Suomen maalilla ei olla nähty moneen vuoteen tilannetta, että kaikki kolme vahtia olisivat saaneet peliaikaa arvokisapeleissä.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo ratkaisun olleen perusteltu. Olkinuora on ollut Suomen matkassa pitkään – joukkuejohto tietää, mitä se debytantilta saa.

– Jussi on koko leirityksen mukana. Hän on tainnut pelata neljä tai viisi peliä – ja voittanut kaikki. Eiköhän se riitä selitykseksi, Jalonen summaa pelin alla.

Ottelusta voi odottaa vähintäkin haastavaa maalivahdille. Iso-Britannia on selkeä altavastaaja – ryhmä on kuitenkin kiusannut isompiaan välillä energisellä pelillään.

Jalonen ei vähättele tulee vastustajaa.

– Tässä joukkueessa on todella paljon hyviä pelaajia. He vetävät isolla sydämellä. Heillä on paljon isoja suoraviivaisia hyökkääjiä. Meidän pitää pelata todella hyvin tänään, Jalonen pohtii.

Iso-Britannialta voi odottaa suoraviivaista peliä, jossa ei liikaa kierrellä tai kaarrella.

– He pelaa pohjoisamerikkalaista lätkää. Sen näkee kaikesta. Räväkkää kiekkoa, jos he saavat hurmoksen, sitä on vaikeaa pysäyttää. Se into pitää tappaa heti alussa.

LUE MYÖS: Näillä kentällisillä Leijonat lähtee hakemaan historian ensimmäistä voittoa Iso-Britanniasta

LUE MYÖS: Leijonille erinomaisia uutisia – NHL-vahvistuksen paluu lähestyy

 

LUE MYÖS: Patrik Laineen MM-ennätys vaarassa! Kaapo Kakon hurja vire jo naurattaa – ”Jätetään jotain seuraavaan peliin”

LUE MYÖS: Miten ihmeessä hän teki sen? Konkarivahti kiroaa Kaapo Kakon kikkamaalia: ”10 senttiä liikaa – äh, hän pystyy hämäämään”

LUE MYÖS: MM-konkarivahti naulaa: Näiden syiden takia Kaapo Kakko on tuskallinen vastustaja – ”Ensin oli Patrik Laine, nyt meitä piinaa hän”

Lue myös: Iso-Britannialle ei kannata naureskella! Maa on Leijonien ainut jäljellä oleva mörkö

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo