KOSICE. USA:n lauantaina 7-1-murskavoitto Tanskasta tarkoittaa, että Suomi nähdään varmuudella jääkiekon MM-kisojen puolivälierissä.

Suomi ei voi enää tippua lohkon neljän parhaan joukosta. Viimeiseen kahteen peliin riittää silti panosta.

Jos Leijonat voittaa Ranskan ja Saksan varsinaisella peliajalla, voittaisi joukkue varmasti lohkonsa. Kahden voiton myötä muut maat eivät pystyisi enää nousemaan Suomen ohi taulukossa.

Myös muuten sijoituksilla on panosta. Neljästä puolivälierästä kaksi pelataan Kosciessa, kaksi Bratislavassa. Sen myötä useampi joukkue joutuu vaihtamaan kisapaikkakuntaa ennen ratkaisupelejä.

Leijonat.com seuraa Suomen turnausta alusta loppuun asti. Hyppää mukaan keskusteluun myös Facebookin suositussa Jääkiekon olohuone -ryhmässä.

LUE MYÖS: Kädet käyvät! Kiekkolegenda Raimo Helminen piinasi Leijonien huippuvahteja – ”Kummallista katsoa, kun ei syötäkään”

LUE MYÖS: Leijonien NHL-apu kommentoi vammaansa – taustalla USA-pelissä saatu isku: ”Kaikilla on varmasti mielipide siihen”

LUE MYÖS: Surkeita uutisia! Leijonat-hyökkääjän kisat ovat kokonaan ohi

LUE MYÖS: Leijonien sankarivahti ohitti heti Jack Hughesin MM-kisojen pistepörssissä – nauratti mediaa: ”Olenko mä liian vanha NHL:ään?”

LUE MYÖS: Unelmamaali lähellä! Kaapo Kakko ällistytti uudella kikallaan: ”Jotain hienoa pitää aina keksiä!”

Ilari Isotalo, Kosice
Twitter: @IlariIsotalo